1. Avaleht
  2. Huvitav
  3. NÕUANNE I 5 võimalust kuuse ehtimiseks
NÕUANNE I 5 võimalust kuuse ehtimiseks

NÕUANNE I 5 võimalust kuuse ehtimiseks

Pidurüüsse sätitud jõulupuu kuulub pühade juurde. Paljudes peredes on kuusk juba ehitud, aga traditsiooniliselt tehakse seda jõululaupäeval. Kuuse kaunistamisel kehtib küll reegel, et rohkem on uhkem, aga erineva olemuse, värvi ja stiilidega ei tohi liiale minna. K-rauta sisekujundaja Getrin Ruut toob välja viis trendikat võimalust kuusk stiilselt ehteisse seada.

Foto: Shutterstock.com

Valgusmäng

Jõulupuu võib ehtida efektselt valguselementidega nii, et värvilisi klaaskuule ega kulda-karda pole tarviski. Valgusest inspireeritud jõulupuul võiks kasutada sooja heleda tooniga valguskette, leedidega jõulumunasid ning leedtulukestega küünlaid. Valguselementidega pole meie pimedas ja tihtilugu sombuses detsembris võimalik üle panustada, mida rohkem neid on, seda ilusam saab tulemus.

Sinise maagia

Tänavused kõige trendikamad jõuluehted on sinised, seejuures on moes selle erinevad varjundid, nii helesinine, pastelne meresinine, türkiissinine kui sügavad tumesinised toonid. Jõulukuuse ehted on suured ja ümarad, nii matid kui erksad, nii klaasist, metallist kui tekstiilist. Sinist on lihtne kombineerida ka teiste värvitoonide, näiteks tumesinine sobib suurepäraselt valge või hõbedasega, pastelne sinine aga rohelise ja roosaga. Lisaks klassikalistele jõuluehetele saab sellele jõulupuule sobitada valgeid lumehelbeid, hõbeniite ja leedtulukesi.

Romantiline muinasjutt

Muinasjutulisele jõulupuule sobivad heledad, õrnad ja pastelsed ehted, nii valged, vanaroosad, meresinised, mahedalt rohelised kui lavendlikarva. Igaüks võib endale sobiva muinasjutu ise välja mõelda ning vastavalt sellele ehtida puu kas inglite, flamingode, liblikate või lilledega, erilist efekti saab lisada säraküünaldega. Romantilise muinasjutu juurde kuuluvad ka mahedad valgusketid ning suhkrustatud südamed.

Looduse ehted

Naturaalsus on moes ja hea tahtmise korral saab leida ehted ka loodusest. Kuuse võib kaunistada eriilmeliste käbide, punaste marjade, kuivatatud lillede, kaneelitorude, pähklipärgade ja apelsiniviiludega. Loodusest inspireeritud stiili juurde sobib ka käsitöö, ehteid võib ise kududa ja heegeldada, paberist voltida, vineerist välja lõigata, savist voolida või piparkoogitainast küpsetada. Sellisel kuusepuul ei peagi olema palju ehteid, sest kuusk ise peab saama samuti särada.

Ajatu klassika

Klassika ei lähe kunagi moest välja. Kuuse võib ehtida erineva suurusega punaste ja roheliste klaaskuulidega, lipsukeste ja valguskettidega. Selle stiiliga sobivad hästi ka emade ja vanaemade retrohõngulised jõuluehted.

Head Uudised GoodNews