1. Avaleht
  2. Huvitav
  3. NÕUANDED KODU SISUSTAMISEKS I Hygge kodu teeb õnnelikuks
NÕUANDED KODU SISUSTAMISEKS I Hygge kodu teeb õnnelikuks

NÕUANDED KODU SISUSTAMISEKS I Hygge kodu teeb õnnelikuks

Taani on üks maailma õnnelikumaid riike ja seda põhjusega: inimesed on päriselt õnnelikud ja rahul! Nad on hygge! Taanlastest saame me kõik eeskuju võtta ja elada õnnelikumalt ja rahulolevalt. Üks võimalus selle saavutamiseks on muuta kodu nö hygge-stiili.

Hygge kodu sümboliseerib mõnusat ja hubast kodu, mille kohustuslikuks osaks on padjad, pehmed vaibad, küünlad ja kõik muu, mis ühe toa õdusaks muudab. Kui vaibad ja erinevad padjakesed annavad ruumile palju hubasust, siis viimase lihvi annab hygge kodus valgustus.

Hygge tähendab norra keeles heaolu, seega on hygge-stiilis kodu koht, kus on nii mõnus olla, et ei soovita lahkudagi. Kuidas sisustada hygge kodu? Jagame sinuga nõuandeid, mida meeles pidada sisustamisel.

Foto: Unsplash

Hygge kodu on hubane

Kõige olulisem on hubasus, mis muudab kodus olemise niivõrd heaks, et sealt ei soovi lahkudagi. Hubasuse loomiseks on mitmeid võimalusi, aga kõige olulisem neist on see, et värvigammalt võiks ruumis olla palju pehmeid, neutraalseid ja soojasid toone. Väga hea on, kui ruumi seinad on värvitud tagasihoidlike toonidega nagu beež, soe valge jms. Sellele lisaks too teisi, tugevamaid, kuid kindlasti sooje toone sisse muu kodusisustusega. Näiteks vali tuppa huvitava mustriga vaibad. Vaibad annavad kogu toale juurde pehmust, summutavad müra ja soojendavad meie jalgu jahedamal ajal. Seda, kuidas valida õige vaip enda koju, loe lähemalt siit.

Teiseks, too tuppa nii palju patju kui võimalik – padjad kuluvad ära sinu diivanile ja tugitoolile, aga ka maha. Põrandal istumiseks on olemas täiesti eraldi padjad, mis on suuremad ja vastupidavad, aga mis sobivad imehästi ahju või kamina ette.

Kolmandaks, ära unusta pilte, vaase ja taimi. Need on elemendid, mis annavad kogu ruumile viimase lihvi ning seovad toa üheks tervikuks. Prindi fotod enda toredatest hetkedest koos lähedastega, raami need ja aseta kapile või hoopiski seinale. Toataimi saab samuti paigutada erineval moel: nii lauale, põrandale aga ka lakke rippuma. Lisaks sisustuselemendile on taimed vajalikud ka õhu puhastamiseks ja õhuniiskuse hoidmiseks.

Neljandaks, too tuppa erinevaid valgusallikaid: küünlaid ja väikeseid lambikesi. Proovi vältida väga ereda valgusega LED-pirne ja suuri valgusteid. Hubasuse toovad tuppa hoopiski väiksemad valgusallikad, erinevad tulukesed ja küünlad, mis on maheda ja sooja valgusega.

Hygge pole ainult kodu sisustamine

Hygge-stiilis kodu sisustamiseks saab anda nõuandeid, kuid lõpuks on see väga personaalne. Hygge peitub atmosfääris, mitte erinevates asjades. See sümboliseerib hubasust ja hubasus võib tähendada meie jaoks palju erinevaid asju. Näiteks on mõne inimese jaoks hygge see, kui ta saab enda kodus mõnusa pleedi all lugeda lemmik raamatut ja rüübata teed, teise jaoks võib see olla hoopiski spordivõistluse vaatamine koos sõpradega. Hygge aluseks on see, et meil oleks hea olla! Seega, sisusta enda kodu just selliseks nagu sina soovid, sest sa ise tead kõige paremini, mis sulle meeldib.

Too ka enda ellu rohkem hygget ja ole õnnelik!

Head Uudised GoodNews