1. Avaleht
  2. Reis
  3. NÕUANDED I Egle Eller-Nabi kuus soovitust lastega Eestis reisides
NÕUANDED I Egle Eller-Nabi kuus soovitust lastega Eestis reisides

NÕUANDED I Egle Eller-Nabi kuus soovitust lastega Eestis reisides

Fitnesstreener Egle Eller-Nabi on alati armastanud veeta suvised puhkused Eestimaal, eriti südamelähedane on nende perele nende teine kodu Hiiumaal. Kui tavaliselt otsitakse ikka võimalusi, et aeg-ajalt maailmas ringi reisida, siis sel aastal veedab perekond Nabi kvaliteetaega just mööda Eestit ringi rännates. Millega aga tuleb arvestada, kui minna lastega pikemale autosõidule ja spaa-puhkusele?

Egle jagab nõuandeid, kuidas kõik valutult üle elada.

„Sel aastal tulid kodumaised puhkuseplaanid ise kätte ning mõtet, et sõidaks kaugemale sooja otsima, tänavu ei tekkinudki,“ rääkis Egle, miks sel aastal on just teadlikumalt Eestimaa kaunite paikade avastamine neil käsile võetud. Nabide peres kasvab kaks last, 9-aastane Renata ja kolmene Henri. „Laste vanuste vahe on täpselt selline, et tuleb alati arvestada, kas tegevused või paigad, mida külastame, on piisavalt põnevad ja huvipakkuvad mõlemale. Mõni kord on see lihtsam, teine kord aga päris suur väljakutse,“ selgitas Egle.

Egle Eller-Nabi kuus tähelepanekut ja soovitust lastega Eestis reisides:

  1. Säti autosõit laste uneajale. „Autosõidud püüame alati sättida väiksema lapse uneajale. Nii on temal lihtsam ja kõigil teistel autos samuti,“ selgitas Egle ning lisas, et kui pärast ärkamist tuleb kohe pikalt autos istuda, siis on see paigal istumine ikka raske. „Hea on hommikul õues mingi sporditiir ära teha, lapsed saavad liikuda ja veidi väsida ning siis istuvad ka paremini pärast paigal.“
  2. Võta autosse kaasa meelelahutust. Egle Eller-Nabi sõnul on neil autos tavaliselt raamatuid ja mänguasju, et jätkuks tegevust nooremale lapsele. Vanem suudab juba ise endale tegevust leida, näiteks loeb või istub niisama rahulikult.
  3. Planeeri sisse puhkepeatused. Iga ema teab, et lastega reisides võib ette tulla ootamatusi. Ikka tuleb ette ka sõite, kus iga viie minuti järel küsitakse, kas me oleme juba kohal. „Pikemate sõitude puhul püüame teele planeerida mingi kohvi- või snäkipausi, siis on jälle lastel huvitav,“ rääkis Egle.
  4. Miski pole enne kindel, kui oled jõudnud sihtkohta. Lastega reisides võib alati juhtuda, et kas vahetult enne või puhkuse ajal jääb keegi haigeks või juhtub midagi, mille tõttu tuleb varem koju naasta. Et aga tehtud kulud ei läheks tuulde, soovitas Egle kasutada näiteks broneerimislahendusi, kus on võimalikult pikk tasuta tühistamise võimalus või teha endale reisikindlustus, mis katab just ootamatute olukordade tõtu katkenud või ära jäänud reisi kulud. „Sel aastal, kui Eestis reisimist on oluliselt rohkem, peame väga oluliseks Eesti-sisese reisikindlustuse lahendust, mida ERGO kindlustus pakub. Nii saame ise palju rahulikuma südamega oma puhkuseid planeerida, kartmata, et jääme plaanide nurjudes ilma broneerimistasudest,“ selgitas Nabi.
  5. Pea silmas kõigi pereliikmete huve. Fitnesstreeneri sõnul on nende pere jaoks oluline, et puhkusesihtkoha läheduses oleks õues ajaveetmise võimalus või metsarada. Nabid hindavad, et Eestis on palju ägedaid kohti, mida avastada. Pere lemmikud ongi just paigad, kus on mingit moodi eriline loodus. „Kui on plaan minna kuhugi, kus näiteks väikesema lapsega ei ole midagi teha, mida tuleb siiski pigem harva ette, jagame pere kaheks. Ühed lähevad ühte kohta, teised teise.“
  6. Erinevas vanuses lastega pere puhul on ideaalseks lahenduseks spaa-puhkus. Me oleme terve perega suured spaade fännid. Väga tihi puhkamegi kohtades, kus on läheduses spaa või veekeskus,“ sõnas Egle Eller-Nabi. Naise sõnul on Eestis väga palju ilusaid spaasid, kus pakutavad basseinid ja mängutoad aitavad tegevust leida erinevas vanuses lastele. „Näiteks käisime hiljuti perega Grand Rose Spas Saaremaal – sel ajal, kui lapsed veetsid aega mängutoas, saime meie abikaasaga rahulikult kohvi juua,“ jagas Egle nippi, kuidas leida perereisil alati hetk ka iseendale.
Head Uudised GoodNews