1. Avaleht
  2. Huvitav
  3. Nokia telefonide müük on tõusnud
Nokia telefonide müük on tõusnud

Nokia telefonide müük on tõusnud

Foto: Pixabay

Selle aasta esimese kuue kuu jooksul müüdi Elisas võimsalt nutitelefone. Kasvas müüdud telefonide arv ja keskmine hind. Huvitava trendina on poole aastaga tõusnud menukaimate brändide sekka endine mobiiltelefonide kuningas Nokia, pakkudes tihedat konkurentsi Apple telefonidele.

Käesoleva aasta esimesel poolaastal osteti Elisast kokku üle 40 000 mobiiltelefoni, mida on 3,8 protsenti rohkem kui möödunud aasta samal perioodil. Lisaks ostmisele tõusis nutitelefonide keskmine ostuhind ligi poolesaja euro võrra 371 euroni.

Elisast osteti kokku üle 40 000 mobiiltelefoni, mida on 3,8 protsenti rohkem kui möödunud aasta samal perioodil.

Sarnaselt igakuistele kokkuvõtetele domineeris esimesel poolaastal müüdavate mobiiltelefonide turul tugevalt Samsung, kelle nutitelefonid moodustasid tervelt 31 protsenti müüdud mobiiltelefonidest. Müüdavuselt teisel kohal on Huawei (17,5 protsenti) ja seejärel Apple (11,7 protsenti). Üllatava tõusu on aga teinud Nokia, kelle paljud olid juba kandnud varjusurma. Nokia nutitelefonid moodustasid esimesel poolaastal 10,6 protsenti müüdud mobiiltelefonidest, olles seega tihedalt kannul kultusbrändil Apple.

Populaarsete brändide esikümnesse mahtusid veel Sony, MyPhone, Oneplus ja Xiaomi. Kokku müüdi 18. erineva tootja mobiiltelefone. „Hea meel on näha kahte väga tugevat Hiina brändi veel Huawei kõrval. Nii Oneplus kui Xiaomi on tõestanud tervele maailmale et Korea ei ole enam ammu ainus riik, kes suudab suurepäraseid nutiseadmeid toota. Taoline konkurents on viimase paari aasta jooksul toonud meie taskutesse nutikust ja tarkust kogustes, millest isegi ulmefilmides ei osatud veel 10 aastat tagasi mõelda,“ sõnas Elisa telekomteenuste valdkonna juht Mailiis Ploomann.

Mobiiltelefonidest osteti enim Samsungi mudelit Galaxy J3, mis domineeris igakuistes müügiedetabelites ja on selgelt kujunenud rahva lemmikuks. Populaarsed nutitelefonid olid ka Huawei P10 Lite, Samsung Galaxy A5, Galaxy S8 ja Huawei P9 Lite Mini.

„Esimese poolaasta müügitulemustest võib järeldada, et tarbijad lähtuvad uue nutitelefoni valimisel praktilisest küljest, eelistades seadet, mis on suurepärase hinna-kvaliteedi suhtega,“ ütleb Ploomann. Juhi hinnangul näitab ka Nokia suurepärane tulemus, et eestlased hindavad brändi jätkuvalt kõrgelt ja nende uued nutitelefonid on väga kvaliteetsed.

Tarbijad lähtuvad uue nutitelefoni valimisel praktilisest küljest, eelistades seadet, mis on suurepärase hinna-kvaliteedi suhtega.

Tahvel- ja sülearvutitest osteti enim Samsungi, Apple, Huawei ja Lenovo tooteid. Populaarseim tahvelarvuti oli Huawei MediaPad T3 10 ja sülearvutitest osteti enim Apple MacBook Air 13 (2017) 128GB mudelit.

Esimese poolaasta nutitelefonide müügitopp:

Samsung Galaxy J3
Huawei P10 Lite
Samsung Galaxy A5
Samsung Galaxy S8
Huawei P9 Lite mini
Samsung Galaxy J5
Sony Xperia XZ
Apple iPhone 7
Samsung Galaxy A8
Apple iPhone 8 64GB

Esimese poolaasta tahvelarvutite müügitopp:

Huawei MediaPad T3 10 16GB
Lenovo Tab 3 8
Samsung Galaxy Tab A 10.1 32GB
Samsung Galaxy Tab A 10.1 16GB
Samsung Galaxy Tab S2 VE 9,7 32GB

Esimese poolaasta sülearvutite müügitopp:

Apple MacBook Air 13 128GB (2017) SWE
Lenovo Ideapad 320-15IKB (80XL) 15,6“ i3
Apple MacBook Air 13 128GB (2017) RUS
Lenovo Ideapad 320-15IKB 15,6“ i5
Lenovo Ideapad 110-15ISK

Head Uudised GoodNews