1. Avaleht
  2. Kingiidee
  3. Neli soovitust! Kust leida jõulukingitusi, mis teeksid rõõmu lisaks kingisaajale ka kingituse valmistajale?
Neli soovitust! Kust leida jõulukingitusi, mis teeksid rõõmu lisaks kingisaajale ka kingituse valmistajale?

Neli soovitust! Kust leida jõulukingitusi, mis teeksid rõõmu lisaks kingisaajale ka kingituse valmistajale?

heategevuslik-valkpoodKust leida jõulukingitusi, mis ei tee rõõmu ainult kingisaajale vaid ka kingituste tegijale? Sotsiaalsete Ettevõtete Võrgustik, Arengukoostöö Ümarlaud ja MTÜ Mondo annavad neli soovitust, kust osta häid kingitusi enne, kui jõuluhullus päris kätte jõuab.

Jõulud võiksid olla rahulik aeg, mil teha head nii lähedastele kui võõrastele. Ometi on viimastel aastatel saanud jõuludest justkui osturalli, mil kaubanduskeskused venitavad avamisaegu viimse piirini ning koju tuuakse asju, mis juba jaanuariks on unustatud. Kolm Eesti MTÜd kutsuvad üles jõuluhullust vältima ning valima sel aastal heategevuslikke jõulukingitusi, et pühaderõõmu oleks topelt.

Sotsiaalsete Ettevõtete Võrgustiku, Arengukoostöö Ümarlaua ning MTÜ Mondo neli kingisoovitust:

Heategevuslik välkpood Tartu Lõunakeskuses

Sel nädalavahetusel toimub Tartu Lõunakeskuses Heategevuslik välkpood, kust on võimalik soetada arengukoostööd toetavaid kinke. Näiteks leiab välkpoest käsitööd nii Pamiiri, Palestiina, Afganistani kui Ghana naistelt – alates sisustuskorvidest kuni kudumite ja kottideni. Loodussõpradel on laadalt võimalik soetada ka lendoravate ja muude haruldaste liikide kaitsmist toetavaid rinnamärke ja õnnitluskaarte.

Jõulubasaar Telliskivi Loomelinnakus 

Järgmisel laupäeval, 17.12 kell 10.00–16.00, toimub Telliskivi Loomelinnakus MTÜ Mondo jõulubasaar, kus on müügil käsitööd Ugandast, Ghanast, Afganistanist ja mujalt.
Lisaks on müügil ka uudsed heateokingitused neile, kellel on juba kõik olemas: näiteks kits Ghanasse, kana Keeniasse või koolikott Afganistani koolitüdrukule. Heateokingituse ostja saab oma annetuse kinnituseks rõõmsa kaardi, kuhu on võimalik kirjutada sisse õnnesoovid ning seejärel pista jõulupeol kolleegi või lähedase kingipakki.

Erivajadustega inimeste käsitöövõrgustiku Käpik jõulumüük 

19.12 algusega 10.30 toimub Sotsiaalministeeriumi ruumides erivajadustega inimeste käsitöövõrgustiku Käpik jõulumüük, kus võrgustiku liikmed pakuvad käsitöökingitusi erinevast puidutööst kuni keraamika ja sokkide-kinnasteni.

Kingitused heategijate e-poodidest

Lisaks jõululaatadele on aga tänaseks ka paljudel heategijatel e-poed, kust endale sobival ajal kingitused ära tellida. Näiteks uudseid Mondo heatekingitusi ja käsitööd saab soetada lehelt www.mondo.org.ee/shop ning ka Sotsiaalsete Ettevõtete Võrgustik on koondanud oma veebilehel kingisoovitused, mida veebist uurida: sev.ee/2015/12/osta-joulukingid-sotsiaalsetelt-ettevotetelt

Head Uudised GoodNews