1. Avaleht
  2. Nõuanded
  3. Moodne kodu aastal 2020 – milline on trendikas mööbel ja interjöör?
Moodne kodu aastal 2020 – milline on trendikas mööbel ja interjöör?

Moodne kodu aastal 2020 – milline on trendikas mööbel ja interjöör?

Sisekujunduses ja interjööris on mitmeid aastaid valitsenud minimalism. Disainerid soovitavad, et vähem on rohkem. Pikalt on olnud eeskujuks hele skandinaaviapärane kodu. Uuel aastal on aga puhumas uued tuuled ja veelgi jõulisemalt jätkuvad mitmed trendid, mis said alguse juba 2019.a lõpus.

Peamine trend uue aasta kodukujunduses on omanäolisus, soovitame kodudesse soetada üha enam väljendusrikkaid kangaid, erilisi mööblitükke, miksida uut ja vana ning julgelt eksponeerida eklektilisi kunstiteoseid ja reisidelt kaasa toodud nipsasjakesi.

Uue aasta sisustustrendid, millest lähtuda: 

Naturaalsus ja keskkonnasõbralikus – moes on loodusest inspireeritud värvid (roheline, vaniljekollane, karamellipruun, indigosinine ja bordoopunane). Looduslähedust aitavad kodudesse tuua lillelise ja troopilise mustriga tapeedid või lopsakad toataimed. Taimede eksponeerimiseks on parim koht põrand, suures lillepotis. Lisaks tavapärastele materjalidele aitab omapärast tulemust saavutada klaasi, metalli, puidu ja kivimaterjalide julgem kasutamine. Metalli võib kasutada julgelt peegli- ja pildiraamides, aga ka mööblijalgade materjalina. Aksessuaaridena võib kasutada sulgi, õlgi ja punutud korve.

Omanäoline mööbel – julgelt võib kodus miksida uut ja vana mööblit. Siiski ei tasu vanaaegse või antiikmööbliga liiale minna, piisab paarist esemest. Kui mitmeid aastaid võõbati kõik puidupinnad valgeks, siis nüüd soovitavad sisekujundajad katmata puitu. Elutoa pärliks võiks olla efektne diivan, kas huvitavat värvi või mõnusast soojast materjalist (velvet, seemisnahk). Soetage puidu- või maatooni mööblit, julged kontrastid on lubatud. 2020.a toolid ja diivanid toovad interjööri tagasi kurvid.

Erksamad värvikombinatsioonid – julgemaid värve võib hõlpsasti lisada kardinate, lambivarjude, vaipade või pleedide näol. Samuti toob hetkega värskust värvilise mööbli lisamine. Uutest värvikombinatsioonidest võib kasutada kohvipruuni, veinipunast ja tumerohelist. Kes ei julge erksamaid toone kohe kasutada, võivad jääda stiilse musta ja valge kombinatsiooni juurde, mis on sellel aastal väga trendikas.

Käesolev aasta tõotab tulla sisekujunduses põnev, soovitame julgelt ühendada erinevaid stiile, lisada julgeid mustreid, rohkem värve ja kõrvutada erinevaid materjale pehmest sametist kivi ja metallini. Moodsa kodu valikutes aitab teid K-rauta.ee kaupluse valik.

Head Uudised GoodNews