1. Avaleht
  2. Nõuanded
  3. Mõned nipid, kuidas majapidamistooted koju kevade toovad
Mõned nipid, kuidas majapidamistooted koju kevade toovad

Mõned nipid, kuidas majapidamistooted koju kevade toovad

Fotod: Shutterstock

Kevad on aeg, mil inimesed hakkavad oma kodu värske pilguga vaatama ning soovivad muutusi – kevadine suurpuhastus on üks viisidest, kuidas koju uut hingamist tuua.

Teine ja veelgi põnevam variant on soetada majapidamistooted, mis kaunistavad interjööri ning toovad koju kevadisi värve. Kuna kaubandus on orienteeritud hooajalisusele, siis on õigete toodete valimine küllaltki lihtne – kevad tähendab eelkõige pastelseid heledaid toone ja miks mitte ka rõõmsaid värvilisi mustreid. Missugused majapidamistooted aga täpsemalt valida ja seejuures võimalikult vähe kulutades kodu kauniks muuta, selles osas anname mõned näpunäited.

Heale perenaisele kohaselt alusta köögist

Kuna ikka kipub olema nii, et perenaine veedab kõige rohkem aega köögis, siis soovitame ka sinna värskust tuua – nii on tuju kevadisem ning toidud maitsvamad. Köögis on hästi palju variante, kuidas pisikesed majapidamistooted hoopis teistsuguse õhkkonna loovad:

  • Soeta söögilauale mõni erksamustriline lauakate;
  • Vaheta tumedates toonides sööginõud värviliste vastu välja;
  • Muretse aknalauale kevadised potililled;
  • Pane kasvama oma lemmikud maitsetaimed, värske maitseroheline loob alati kevadise tunde.

Heledates toonides kardinad toovad kevade tuppa

Elutoas veedab pere kõige rohkem aega, seega tuleb selle ruumiga eriti palju vaeva näha, kuid samas ei tohi ka üle pingutada, sest liialt värve ja mustreid täis keskkond väsitab.

Kõige lihtsam on alustada kardinatest – kui talvel ääristavad aknaid pigem tumedad tagasihoidlikud kardinad, siis kevade hakul võib need asendada heledate rõõmsates toonides või lillemustriliste aknakatetega. Kardinad on majapidamistooted, mis on ühest küljest lihtne disainielement – tükk kangast – kuid samas mõjutavad nad ruumi üldmuljet rohkem, kui mis tahes linik või lillevaas. Kui talvel eelistame aknad katta tiheda mustriga kardinatega, et sünge ilm tuppa ei paistaks, siis kevade hakul tuleb valida need tekstiilist majapidamistooted lähtudes sellest, et võimalikult palju valgust ja päikesesoojust pääseks tuppa.

Dekoratiivpadjad täidavad alati oma eesmärki

Dekoratiivpadjad, nagu nimetuski ütleb, on just need majapidamistooted, mis on loodud kodu dekoreerimiseks. Mis veelgi toredam, tegelikult ei peagi enne iga uut aastaaega uusi patju soetama, vaid piisab ka erinevatest padjakatetest – tõmba lihtsalt kevadiselt värviline kate peale ning elutuba saab värske ilme.

Dekoratiivpadjad on majapidamistooted, mille soetamisel on üks kindel soovitus – diivanipadjad peaksid harmoneeruma kardinatega, kuna mitu väga erinevat tekstiili ühes ruumis mõjub pigem pealetükkivalt kui värskendavalt.

Lilled ja veelkord lilled – kevadise kodu saladus

Teame ju kõik, et kevade algusest annab märku see, kui talveunes olnud taimed hakkavad tärkama ning lilled õitsema. Et lillede puhast ilu rõhutada, on hästi lihtne nipp soetada lillepotid või –vaasid, mis toovad taimed esile või lisavad särtsakat kevadist aktsenti. Lillepotid on majapidamistooted, mille valik on tohutu ning õige muster ja toon leidub absoluutselt igale maitsele:

  • Värvilistele erksates toonides lilledele vali pigem tagasihoidlik ühevärviline pott;
  • Valgetele või pastelsetele taimedele lisa efekti erksavärvilise lillepotiga;
  • Kui lilled on ühte tooni, võid kasutada lillepoti näol põnevaid mustreid.

Ehita rõdule väike lille- või ürdiaed

Kõigil meist ei ole oma maja ning suurt aeda, kus kevade saabudes toimetada ning näpud mulda pista. Samas, nagu öeldud, seostuvad kevadega eelkõige taimed ja looduse tärkamine – seda on võimalik aga ka korterisse või rõdule tuua. Soetades õiged majapidamistooted saab küllaltki lihtsa vaevaga luua pisikese ürdiaia, kust värsket maitserohelist näpata või kauni lillepeenra, mis on silmailuks kogu perele.

Kui rõdu on pisike ja ruumi vähe, soeta riputavad majapidamistooted – lillepotid või amplid, mis säästavad ruumi, kuid mõjuvad seejuures stiilselt. Alati on võimalik kinnitada rõdu äärele erinevaid potte ja aluseid, kuhu saab sisse istutada maitserohelise või oma lemmiklilled – jällegi nutikas, kuid asjalik.

Ära unusta ka magamistuba!

Kuigi magamistuba on ruum, kus veedame aega peamiselt magades, tuleb ka sinna soetada kevadised majapidamistooted, ikka selleks, et uni oleks magusam! Magamistoas saab kõige lihtsamalt tekstiilidega eksperimenteerida – vaheta jällegi välja talvised süngetes toonides kardinad ning soeta erksavärviline rõõmsates toonides voodipesu, mis annab toale hetkega kevadise ilme. Aktsenti saab lisada ka mõne kevadise seinapildi või –kella, dekoratiivpatjade ning põrandavaiba abil. Miks mitte panna lambavillane vaip kappi uut talve ootama ning laotada maha hoopis rõõmsates toonides mustriline põrandakate, mis lisab toale särtsu ja kevadist hõngu?

Kodu kujundamine ja dekoreerimine sõltub väga tugevalt aastaajast. Just kevade saabumine on see aeg, mil soovime muutusi, mis viiksid ära mitu kuud kestnud talvemasenduse ning tooksid värsket energiat. Kuna internetipoed orienteeruvad väga tugevalt sellele, et sortimendis oleksid esindatud just käesolevale aastaajale vastavad majapidamistooted, siis on valikute tegemine küllaltki lihtne.

Peleta sünge talvine meeleolu, vali 1a.ee nutipoest välja kevadised majapidamistooted ning kujunda oma kodu rõõmsale aastaajale vastavalt!

Tegemist on reklaamartikliga! 

Head Uudised GoodNews