1. Avaleht
  2. Huvitav
  3. Milliseid võimalusi pakub Smart TV?
Milliseid võimalusi pakub Smart TV?

Milliseid võimalusi pakub Smart TV?

NutitelerTehnikamaailm areneb pidevalt ning sellega ühes ka telerid, mille arengu üheks osaks on Smart TV, mis võimaldab kasutajale palju enamat kui lihtsalt teleri vaatamist.

Uued televiisorid ei ole üksnes kauni välimusega, saadaval seinasuurustena ja sama õhukestena kui pangakaart, vaid neid saab ka näiteks internetti ühendada. LG tehnikaeksperdid selgitavad, milliseid võimalusi pakuvad aina populaarsemaks muutuvad nutitelerid.

Rakendused teleris

Just nagu tänapäeva nutitelefonides on mitmeid erinevaid rakendusi, võimaldab ka Smart TV ligipääsu sellistele rakendustele nagu YouTube, Skype, Facebook, Netflix, Twitter, Spotify, Deezer ja teised ning vaadata sealset sisu otse teleri ekraanilt just siis, kui inimesele parajasti sobib.

Ühendub teiste seadmetega

Reisipiltide jagamiseks sõpradega peab tavaliselt kambaga ühest arvutist neid vaatama või mugavuse huvides pildid välja printima. Smart TV võimaldab aga luua juhtmevaba ühenduse arvuti ja teleri vahel ning kuvada pildid teleriekraanil, paberit kulutamata. Sama saab teha ka telefoniga.

Kontrolli, kas nutiteleril on wifi-valmidus ja saadki seadmete vahel hakata juhtmevabalt sisu jagama. WiDi ja Miracast valmidus võimaldab aga arvuti kuva esitamist teleris, projektoris või mõnes muus voogedastust võimaldavad meediumipleieris. Nii saate näidata arvutis kuvatavat sisu, esitada slaidiseanssi või mängida mänge suurelt ekraanilt.

Teleri juhtimine mobiiliga

Tarkasid telereid on võimalik juhtida mobiiltelefonist ning ühtlasi kuvada  mobiiltelefoni sisu teleris ja vastupidi.

Näiteks jalgpallimängu viimastel põnevatel minutitel ootamatult saabunud külalisele ukse avamine – võta mäng telefonis uksele kaasa ja võidki kindel olla, et ükski põnev sekund ei jää nägemata.

Tee kindlaks, et telerit saaks juhtida nii Android kui ka iOS telefonidest.

Parimad nutiteleri platvormid

Iga tootja nutitelerid kasutavad erinevaid platvorme. Põhiline on see, et teleriliides oleks mugav kasutada ja funktsioonid ekraanilt lihtsalt leitavad. Näiteks LG kasutab WebOS nutiteleri operatsioonisüsteemi, mis pakub rohkem sisu ja intuitiivsemat kontrolli.

Hea platvorm ei takista kunagi kasutajat – näiteks filmi ajal salvestades või tegelaskujude kohta infot otsides ei peata kaasaaegne nutiteler filmi, vaid lubab seda kõike üheaegselt ja lihtsalt teha.

Mugav pult

Nutitelereid saab juhtida mugavatest ja intuitiivsetest pultidest, mis erinevad pisut tavalistest pultidest. Kaasaaegsed puldid on tehtud kvaliteetsetest materjalidest ja sisaldavad mitmeid nuppe, et võimaldada ligipääsu erinevale infole või alustada näiteks saate salvestamist. Mõned puldid nagu Magic Remote võimaldavad pulti kasutada nagu juhtmevaba hiirt – nii saab pulti liigutada üles, alla, paremale ja vasakule ning kursor liigub siis ka ekraanil vastavalt.

Head Uudised GoodNews