1. Avaleht
  2. Kas sina teadsid?
  3. Millised sõnad iseloomustavad üle 10-aastaseid .ee veebiaadresse?
Millised sõnad iseloomustavad üle 10-aastaseid .ee veebiaadresse?

Millised sõnad iseloomustavad üle 10-aastaseid .ee veebiaadresse?

Veebiaadressi registreerimise kõige olulisemateks sammudeks on silmapaistva nime ning registreeringu pikkuse valimine. Kui domeeninimede lühiajalised trendid annavad meile aimu hetkel ühiskonnas aktuaalsetest teemadest, siis nüüd võttis Eesti Interneti Sihtasutus luubi alla veebiaadressid, mille registreering on vanem kui 10 aastat.

Foto: Freepik

Üle 10-aastaste .ee domeenide ehk veebiaadresside sõnakaardi puhul paistab silma, et pikaajaliste nimede puhul kasutatakse võrreldes väiksema vanusega nimedega vähem kordusi ning rohkem unikaalseid märksõnu. Seda põhjusel, et kauem eksisteerinud domeenide taga on pikemalt tegutsenud firmad ja kaubamärgid.

Veebiaadresside kaudu on näha, et eestlastele on hingelähedasteks kodu, tehnika ja ehitusega seotud teemad. Kõige enam leiavad üle 10-aastastes domeenides kasutust sõnad “auto” ja “keskus”, nende kannul “ehitus” ning “kool”. Läbi kumavad mitmed rahvusvahelise ambitsiooniga domeenid, milles on rakendust leidnud sõnad “estonia”, “baltic”, “service” ja “group”. Domeeniomanikud ei ole näidanud üles tagasihoidlikkust, valides nimedesse aktiivselt sõnu “meister”, “star” ja “ekspert”.

Kõige enam leiavad üle 10-aastastes domeenides kasutust sõnad “auto” ja “keskus”, nende kannul “ehitus” ning “kool”.

Eesti kohanimedest on kõige populaarsemad Tallinn ja Tartu, neile järgnevad “parnu”, “narva” ja “voru”. Eesti Interneti Sihtasutus julgustab siinkohal kasutama eestimaistes domeenides täpitähti – nii saab olla kindel, et veebilehe nimi on selge ja üheselt mõistetav ning ei kaota enda algset tähendust. Kui soovid endale mõne Eesti kohanimega .ee veebiaadressi, siis saad seda nüüd teha Oksjonikeskkonna vahendusel.

Üle 10-aastaste domeeninimede puhul on hea meel tõdeda, et kuigi kasutust leiavad mitmed ingliskeelsed sõnad, on nimekirja esimene pool igati eestimaine.

Kõige populaarsemad sõnad üle 10-aastaste domeenide nimedes on:

  1. auto
  2. keskus
  3. ehitus
  4. kool
  5. eesti
  6. sport
  7. maja
  8. grupp, kodu
  9. est,net
  10. pro
  11. abi
  12. mets,service
  13. pood
  14. rent,trans
  15. meister
  16. projekt
  17. car
  18. euro
  19. klubi
  20. aed

Oma veebileht on digitaalne visiitkaart ning kõige kindlam viis oma tegevuste ja ettevõtmiste tutvustamiseks. Kui sina ei ole tänaseks veel enam kui 160 000 .ee domeeni omaniku seas, saad seda alustada kiirelt ja mugavalt Eesti Interneti Sihtasutuse kodulehel – vaata lähemalt siit!

Head Uudised GoodNews