1. Avaleht
  2. Huvitav
  3. Millised äpid aitavad töö produktiivsemaks muuta?
Millised äpid aitavad töö produktiivsemaks muuta?

Millised äpid aitavad töö produktiivsemaks muuta?

Töine sügisperiood toob endaga sageli kaasa koos aina kiirema töötempoga ka soovi leida nutikaid viise, kuidas tööülesannete sooritamine lihtsamaks ja efektiivsemaks muuta. Vaata, milliseid nutitelefoni rakendusi soovitab ekspert selleks kasutada.

Foto: Shutterstock.com

Kes vähegi peab oma tööülesandeid arvutis tegema, teab ilmselt juba hästi, et liikuva elustiili korral on paljusid neist võimalik sooritada edukalt ka telefonis. “Tänapäeval on saadaval tuhandeid tasuta rakendusi, mille peamine eesmärk on hoida töö tegemisel aega kokku, muuta tiimiga ühe projekti kallal töötamine sujuvamaks, pakkuda eelnevalt loodud struktuuri ja raamistikku teatud liiki projektidele ning võimaldada seda kõike asukohast sõltumatult,” kirjeldab tehnoloogiaekspert Jekaterina Mishina ning toob välja mõned kasulikud äpid, mis aitavad tööd produktiivsemalt teha.

Digitaalsed märkmed ja nimekirjad, mis ei unune maha

Aina liikuvama elustiili puhul on oluline, et ükski oluline asi ühest kohast teise liikudes maha ei ununeks – olgu see dokument, koosolekul tehtud märkmed või hoopis tänaste ülesannete nimekiri. Seetõttu soovitab tehnoloogiaekspert ja Huawei koolitusjuht Mishina need asjad paberi asemel digitaalselt kirja panna.

“Kui teed koosolekul märkmeid digitaalselt, on need hiljem kättesaadavad nii arvutis kui telefonis, mida ilmselt niikuinii igal pool kaasas kannad. Nii ei unune need vajalikul hetkel maha ning samuti on neid sel moel lihtsam ka kolleegidele edasi jagada,” märgib Mishina.

Kasutajate seas on väga hinnatud märkmete ja nimekirjade rakendused näiteks TickTick või Any.do. Kolleegidega saab aga edukalt koos sama projekti kallal töötada sellises rakenduses nagu Accelerate.

Samuti ei tasu Mishina sõnul unustada, et paljud arvutis olevad programmid on sageli äpi kujul ka telefonist ligipääsetavad. “Nii näiteks saab laadida telefoni Microsoft Office rakenduse ning toimetada seal nii tabelite, tekstifailide kui esitlustega, ilma et peaks vahepeal parandusi paberile üles kirjutama ja siis alles arvuti juurde jõudes neid faili sisestama,” soovitab ta rakendust, mida on ainuüksi Huawei App Galleryst alla laetud üle 200 miljoni korra.

Ole ise professionaalne kujundaja

Olgu tegemist jõulupeo plakati, kolleegi sünnipäevaks vajaliku e-kaardi või professionaalse välimusega sotsiaalmeediapostitusega – neid kõiki saab Mishina sõnul igaüks meist kujundada kasvõi oma telefonis. “Üks kasulik äpp selleks on näiteks Canva, millega saad oma kujundustele ligi ja neid muuta nii arvuti kui telefoni kaudu. Selles rakenduses on tasuta palju professionaalselt eelkujundatud põhjasid, kuhu peale oma tekst lisada. Neist iga kujundust saab veel omakorda muuta – nii värvi, teksti kui suurust,” kirjeldab Mishina.

Foto: Pixabay

Digitaalne allkirjastamine ja tuvastus telefoni teel

Huawei koolitusjuhi sõnul ei ole paljud teadlikud sellest, et digiallkirjaga dokumente saab avada ka telefonis ning et isikutuvastust saab teha telefonis ka lihtsalt wifi-ühenduse ja ilma mobiilse internetita. “Näiteks dokumentide digiallkirjastamiseks või juba allkirjastatud dokumendi avamiseks oma telefonis saab kasutada kodumaist RIA DigiDoc rakendust.Samuti on suureks abiks kodumaine Smart-ID äpp, mis võimaldab isikutuvastust näiteks panka või e-teenustesse sisenemisel ka siis, kui puudub mobiilse interneti ühendus ning kättesaadav on vaid lähim wifi-võrk. Selline olukord võib juhtuda näiteks reisil olles,” toob ta näite kasulikest rakendustest, mis on kättesaadavad nii Huawei telefonides ja äpirakenduses App Gallery kui ka enamikes teistes äpipoodides.

Rohkem fookusaega toob paremad tulemused

Paljud tuntud tööalased rakendused on Mishina sõnul mõeldud aga selleks, et meie endi tööaega paremini planeerida. “Üsna populaarsed, aga samas oma olemuselt väga lihtsad on sellised rakendused, millega saab endale seada töötamiseks fookusaega ja muuta see piisavalt atraktiivseks, et sellest ka kinni pidada ning mitte samal ajal muude asjadega tegeleda,” kirjeldab Mishina. Head näited sellistest rakendustest on tema sõnul näiteks Forest, millega miljonid inimesed üle maailma püüavad vähendada oma scrollimise-harjumust. Traditsioonilisem versioon sellest on aga 25-minutilisi tööperioode mõõtev pomodoro-tehnikas Focus: To-Do äpp, mida on samuti miljoneid kordi alla laetud ning mille abil saab kindla aja jooksul ilma segajateta ühele ülesandele keskenduda.

Väike paus annab töötamiseks rohkem energiat

Olulised produktiivsuse tööriistad on Mishina sõnul ka erinevad abivahendid, mis võimaldavad teha töötamise ajal pause ja end nende ajal teadlikult lõõgastada. Nii ei tasuks tema sõnul unustada näiteks mugavaid lühitrenni ja harjutuste jaoks mõeldud rakendusi kui ka meditatsiooniks mõeldud abilisi nagu populaarne rakendus Calm.

Head Uudised GoodNews