1. Avaleht
  2. Huvitav
  3. Mänguautomaadid, mis muutsid hasartmängutööstust
Mänguautomaadid, mis muutsid hasartmängutööstust

Mänguautomaadid, mis muutsid hasartmängutööstust

Kui on üks asi, mida online kasiinodes mängijad üle kõige jumaldavad, siis on need mänguautomaadid. 3 rulliku, 5 rulliku ja 3D mänguautomaadid ja isegi 6 ja 7 rullikuga mängulauad on mängijatele maiuspalaks.

Kaasaegsete mänguautomaatide päritolu ulatub 19. sajandisse. Esimese mänguautomaadi lõi New Yorgi ettevõte — Sittman & Pitt 1891. aastal.

Sellest ajast on palju muutunud. Maailm astus internetiajastusse ja ilmusid online kasiinod. Esmalt olid saadaval vaid mõned kaardimängud, nagu rulett ja blackjack. Mõne aja pärast võtsid slotimängud aga online kasiinode mängude valikus populaarseima mängu koha üle.

Mänguautomaatide tüübid

Online kasiinodest leiad mitmesuguseid mänguautomaate: alates 3 ja 5 rullikuga mänguautomaatidest kuni 3D ja progressiivsete mänguautomaatideni. Lisaks saad mängida slotikaid nii päris raha eest aga ka tasuta.

3 rullikuga mänguautomaadid

3 rullikuga mänguautomaadid on kasiinomaailma vanimad mängud. Neil on 3 rullikut ja üks võiduliin. Kui kavatsed mängida päris rahaga, pead valima panuse summa ja saama rullikuid keerutades võiduka sümbolite kombinatsiooni.

5 rullikuga mänguautomaadid

5 rullikuga mänguautomaadid on 3 rullikuga slotimängude kaasaegne versioon. Neil on keerulisem graafika, suurepärane visuaal ja heliefektid. Nagu nimigi ütleb on 5 rullikuga mänguautomaatidel kaks lisarullikut ja rohkem võiduridu, mis võimaldab mängijatel saada rohkem võidukombinatsioone. Lisaks pakutakse rohkem funktsioone, näiteks:

  • erinevad võiduliinid;
  • wildid ja scatterid;
  • tasuta keerutused;
  • boonusmängud.

Progressiivse jackpotiga mänguautomaadid

Progressiivse jackpotiga mänguautomaadid võtavad osa igast tehtud panusest ja lisavad selle jackpotile. Seega kui mängijad mängivad mõnda progressiivse jackpotiga slotikat, panustavad nad ka raha jackpotti, mille võib tulevikus võita üks või mitu mängijat.

Kui sama slotimängu pakub rohkem kui üks online kasiino, võivad jackpotid ulatuda miljonite eurodeni.

3D mänguautomaadid

3D mänguautomaadid on videomängud, mis on loodud kvaliteetse graafika pakkumiseks, justkui vaataksid mängides mõnda 3D filmi kandes spetsiaalseid prille. Tavalistes 3D mänguautomaatides on taust 2D, kuid sümbolid ja rullikud on kolmemõõtmelised.

Populaarsed mänguautomaadid

Mainisime juba Sittman & Pitt hasartmänguautomaati. Kuid on veel üks leiutis, millega peaksid tutvuma – Liberty Bell.

Paljud mängijad arvavad, et Liberty Bell on esimest tüüpi mänguautomaat. Seda nimetatakse ka “puuviljamasinaks” või “ühekäeliseks bandiidiks”. Liberty Belli lõi Charles Fey 1894. aastal.

Kõigil Liberty Bell mänguautomaatidel on kolmel rullikul järgmised sümbolid: süda, labidas, teemant, hobuseraud, täht ja Liberty Bell. Mängija võis kangi tõmmata ja rullikud hakkasid pöörlema. Seejärel peatus pöörlemine juhuslikul sümbolite kombinatsioonil. Mängija sai võidu kui kõigile kolmele rullikule ilmusid samad sümbolid.

1963. aastal tõi USA arendaja Bally turule aga esimese elektromehaanilise mänguautomaadi.

Järgmine leiutis oli Fortune Coin ehk esimene videomänguautomaat. Seda esitleti laiemale avalikkusele Las Vegase Hiltoni hotellis. Täna kuulub Fortune Coin tarkvaraarendajale IGT.

Üks ikooniline mänguautomaat, mida ilmselt teavad kõik slotifännid, on Cleopatra. Egiptuse teemalises mängus oli 5 rullikut ja 20 võiduliini. Cleopatra andis mängijatele võimaluse võita 15 tasuta keerutust 3x kordajaga. Tänapäeval on Cleopatra saadaval nii online kasiinodes arvutis kui ka mobiiltelefonis.

2013. aastal ilmus üks populaarsemaid progressiivse jackpoti slotikaid. Seda kutsuti “Mega Fortune”. Hiljuti võitis üks õnnelik mängija selle slotikaga jackpoti, mis ulatus 17 860 868 euroni.

Ajad on muutunud ja täna on hasartmängutööstus kasutamas raamatutel ja filmidel põhinevaid mänguautomaate. Mängutootja Playtech on näiteks välja andnud Marveli teemalised slotikad, nagu The Incredible Hulk, Captain America, The Avengers, Thor ja loomulikult Iron Man.

Head Uudised GoodNews