1. Avaleht
  2. Reis&Puhkus
  3. Lux Expressi bussidega sõitis eelmisel aastal 2,4 miljonit inimest
Lux Expressi bussidega sõitis eelmisel aastal 2,4 miljonit inimest

Lux Expressi bussidega sõitis eelmisel aastal 2,4 miljonit inimest

Foto: Lux Express

Eesti-sisestel liinidel kasvas bussisõitjate arv aastaga 14% ehk 136 315 reisija võrra ning küündis 1,3 miljoni sõitjani. Nii Eesti kui ka rahvusvahelistel liinidel reisis möödunud aastal Lux Expressiga kokku ligi 2,4 miljonit inimest.

Eesti peamisel, Tallinn-Tartu  bussiliinil suurenes reisijate arv 12%, kuid suurima tõusu tegi Tallinn-Kuressaare liin, kus reisijate arv kasvas 36% seoses uue väljumise lisandumisega. Tallinn-Pärnu liinil reisi 2017. aastal 17% rohkem sõitjaid, kui aasta varem.

Lux Expressi juhatuse esimehe Andrus Treieri sõnul näitab reisijate arvu tugev kasv, et investeeringud bussisõidu mugavusse on end ära tasunud. “Üks buss asendab maanteel keskmiselt 28 autot ehk kaasaegsel bussil on väga oluline roll transpordi keskkonnamõju ja maanteede koormuse vähendamisel. Sõitjad on valmis vahetama auto ühistranspordi vastu, kui see on mugav, turvaline ja võimaldab veeta reisil aega efektiivselt ja kasulikult,” tõi Treier välja.

Lux Expressi bussid tegid möödunud aastal kokku 63 116 reisi, mida on 8% enam kui varasemal aastal ning 93% reisidest saabus sihtpunkti õigeaegselt ilma hilinemiseta.

Tallinn-Riia suunal kasvas reisijate arv veerandi võrra ehk 25%. Treieri sõnul on Riia liin populaarne nii puhkuse kui ärireisijate seas, kes mõistavad Riiga sõites väga hästi bussisõidu eeliseid autoga mineku ees. Tallinn-Riia liinil on bussist saanud tugev konkurent ka lennukile. „Kui arvestada lennujaamas kuluvat aega, on reisiaeg bussiga sama, kuid bussis saab edasi-tagasi sõiduga juurde täistööpäeva jagu aega kas tööks või puhkamiseks. Meie peamine eelis on selles, et pakume inimestele aega,“ selgitas Treier.

Peterburiga seotud liinidel kasvas reisijate arv aastaga kokku 6% ning suurima tõusu tegi Helsinki-Peterburi liin, kus sõitjaid oli varasemast 22% rohkem ning bussireiside populaarsus kasvab nii soomlastest kui ka venelastest reisijate hulgas. Lux Express avas suvel uue liini Jõhvi-Peterburi vahel, mis on reisijate poolt väga hästi vastu võetud, kuna sihtkohta jõuab kiirelt ja mugavalt. Tallinn-Peterburi ja Riia-Peterburi liinidel jäi reisijate arv varasema aastaga samale tasemele.

Kui veel aasta tagasi oli Lux Expressil Eestis 80 väljumist päevas, siis tänaseks on väljumiste arv jõudsalt kasvanud ning ettevõtte bussid teevad iga päev 120 reisi. “Meie eesmärk on, et järjest enam inimesi leiaks bussi näol väärtusliku alternatiivi autole ja lisaks sõidumugavusele keskendume jätkuvalt ka sõiduplaanide paindlikumaks muutmisele,” selgitas Treier. Järjest rohkem jõuab tema sõnul bussidesse ka ärireisijaid, kes hindavad linnade vahel liikudes aega, mida bussis saab kasutada töö tegemiseks või lõõgastumiseks.

2017. aastal osteti enamik Lux Expressi piletitest internetist. Eesti siseliinidel müüs Lux Express interneti kaudu 71% piletitest, mis on 10% enam kui aasta tagasi. Rahvusvahelistel liinidel osteti internetist 76% piletitest.

Head Uudised GoodNews