1. Avaleht
  2. Reis&Puhkus
  3. Lux Express hakkab pileteid müüma lennufirmade eeskujul
Lux Express hakkab pileteid müüma lennufirmade eeskujul

Lux Express hakkab pileteid müüma lennufirmade eeskujul

lux_expressAlates augustist läheb Lux Express kahel põhiliinil üle dünaamilisele hinnastamisele ning bussipiletite hind hakkab sõltuma nii väljumise ajast kui ka nõudlusest.

Lux Expressi juhatuse esimehe Hannes Saarpuu sõnul konkureerivad bussiettevõtted reisijate pärast nii omavahel kui ka riiklikult doteeritud rongidega ning see hoiab pidevat arengusurvet nii bussisõidu kvaliteedil kui ka hinnastamisel. “Leiame, et tänases konkurentsiolukorras on õige tuua end teistel turgudel õigustanud paindlik bussipiletite hinnastamine ka Eestisse,” sõnas Saarpuu.

„Lennupiletite puhul on tavaline, et varajased planeerijad saavad alati kõige soodsama hinna ning nõudluse ja täituvuse kasvades kasvab ka pileti hind. Samal põhimõttel muudame esialgu kahel Lux Expressi liinil hinnastamise dünaamiliseks, mis tähendab, et paljud reisijad saavad võimaluse sõita senisest tunduvalt soodsamalt. Näiteks Tartu liinil langeb alghind ligi 25%,“ selgitas Saarpuu.

Kui hetkel maksab Lux Expressi täispilet Tallinn-Tartu liinil alati 10 eurot ja 80 senti, siis peale muudatusi algab pileti hind 8 eurost ja tõuseb kuni 12 euroni. Samas PINS VIP taseme klient saab pileti soetada 4,8 kuni 7,2 euro eest. Tallinn-Pärnu liini täispilet hakkab praeguse 8,4 euro asemel maksma vahemikus 7-9 eurot. Kõik piletite hinnad on samad kõikides müügikanalites, nii bussijaamades kui ka kodulehel.

Lux Express kasutab dünaamilist hinnastamist juba varasemast nii oma rahvusvahelistel liinidel kui ka näiteks Poola siseturul. Eestis kasutavad paindlikku hinnastamise mudelit ka Lux Expressile kuuluvad Simple Expressi odavbussid.

Bussifirma juhi sõnul sõnul on reisijad nii Eestis kui ka mujal paindliku hinnastamise hästi omaks võtnud ja tagasiside on positiivne. „Reegel on lihtne – bussireisi planeerides tasub piletid eelmüügist ära osta, sest viimase hetke otsustajad maksavad rohkem,“ lisas ta. Kõikidele piletitele jäävad endiselt kehtima ealised ja loojalsusprogrammist tulenevad soodustused.

Uue piletimüügisüsteemiga alustab Lux Express Tallinn-Tartu-Tallinn ja Tallinn-Pärnu-Tallinn ekspressliinidel alates 1. augustist. Lõpliku otsuse, kas sama kontseptsioon laieneb edaspidi ka teistele Lux Expressi liinidele, teeb ettevõte mõne kuu pärast.

Lux Express on rahvusvahelise haardega Eesti bussiettevõte, mis tegutseb Eesti, Läti, Leedu, Poola, Venemaa ja Saksamaa turgudel. Lux Expressi bussid pakuvad klientidele regiooni kõrgeima teenindusstandardiga reise. Ettevõttele kuuluvad ka Simple Express odavbussiliinid.

Head Uudised GoodNews