1. Avaleht
  2. Reis
  3. LIIKLUSSTATISTIKA I Eestlaste puhkamisharjumused muutusid, kuid majanduskriisi ei paista
LIIKLUSSTATISTIKA I Eestlaste puhkamisharjumused muutusid, kuid majanduskriisi ei paista

LIIKLUSSTATISTIKA I Eestlaste puhkamisharjumused muutusid, kuid majanduskriisi ei paista

Eesti suurima teedeala ekspertiisibüroo, riigiettevõtte AS Teede Tehnokeskuse juuni liiklusstatistika analüüs näitab, et inimesed reisivad Eestis sama aktiivselt kui eelmisel suvel, aga tänavu puhatakse Lõuna-Eesti asemel rohkem põhjarannikul. Kaubaautode liikumistihedus masumärke ei näita.

Teede Tehnokeskuse liiklusspetsialisti Tanel Jairuse sõnul liikus tänavu juunis Tallinn-Narva suunal 14 protsenti rohkem autosid kui mullu samal ajal. “Sellele marsruudile jääb palju puhkekohti ning selge tõus on näha nädalavahetustel, aga ka tipptundidel. Paistab, et koroona muutis niipalju ikkagi pealinna inimeste käitumisharjumusi, et vähem ollakse kontoris ning pigem rohkem Tallinna lähedal või põhjarannikul suvilates,” ütles Jairus.

“Karantiiniajal langes liiklussagedus kolmandiku võrra, kuid taastus jällegi maikuu jooksul. Praegu liiguvad inimesed ringi sama aktiivselt nagu mullu ning kodus ei istu. Statistika näitab, et Narva ja üldse põhjaranniku suunal on liiklus kasvanud, Pärnu ja Kuressaare marsruudil on see eelmise aastaga samal tasemel, aga langenud on Lõuna-Eesti,” selgitas Jairus.

“Huvitaval kombel sõidavad inimesed tänavu harvemini Tallinn-Tartu-Võru-Luhamaa magistraalil. Vähenemine on enam-vähem samas suurusjärgus kui on toimunud kasv Narva suunal. Eriti selgelt on näha see nädalavahetuste liikumise osas, mis viitab puhkamisharjumusele,” ütles Jairus.

Teede Tehnokeskuse eksperdi hinnangul on üldiselt majanduse mõttes aga hea märk kaubaautode liikumisstatistika, mis ei ole vähenenud. “Kui veoautode liikumine langeb, siis on see ohumärk. Eelmise kriisiga oli selgelt näha, et kui sõiduautod liikusid veel samas mahus, siis ennustas kaubavedude langus masu ette. Märtsi-aprilli karantiini ajal veoautode liiklussagedus praktiliselt aga ei muutunud ning ka praegu on see eelmise aastaga samas mahus,” lisas Tanel Jairus.

Head Uudised GoodNews