1. Avaleht
  2. Nõuanded
  3. KUULA KUKU RAADIOT I Ehitusalpinist Mihkel Nurm: kõige tähtsam on kõrgtööde puhul olla õigete vahenditega turvatud
KUULA KUKU RAADIOT I Ehitusalpinist Mihkel Nurm: kõige tähtsam on kõrgtööde puhul olla õigete vahenditega turvatud

KUULA KUKU RAADIOT I Ehitusalpinist Mihkel Nurm: kõige tähtsam on kõrgtööde puhul olla õigete vahenditega turvatud

Kuku Raadios käis külas ehitusalpinist ja Skyproff tegevjuht Mihkel Nurm. Saatejuht Brent Pere kõrgust ei karda ja käidi koos kõrghoone aknaid pesemas.

Mihkel selgitas saates, et kõige tähtsam on kõrgtööde puhul olla õigete vahenditega turvatud. Nii sai saatejuht endale külge kõrgtööde rakmed, mis on mõeldud kukkumise peatamiseks ja tööpositsioneerimiseks. Külge sai ta ka laskumisvahendi, et mööda köit alla laskuda ja teise köie külge panemiseks tagavara kukkumispeatamisvahendi. Pähe läks kõrgtööde kiiver nelja punktiga lõuarihmaga, mis kaitseb kukkumisel löökide eest ka külje pealt.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Skyproff Eesti (@skyproff.eesti)

Mihkel rõhutas ka, et väike kõrguskargus on hea – ka temal on seda, et tuleb sisse väike elevus. See on automaatne protsess, mis viib tähelepanu fookusesse, et peab oma tegevusi kontrollima ja olema ettevaatlik. Hulljulgeid üldiselt tööle ei võeta. Kui keegi ütleb, et talle meeldivad kõrgused, paneb see häirekella tööle.

Oluline on ka see, et üksinda kõrgtöid teha ei tohi. Mihkel selgitas, et kui ronida kohtadesse, kuhu teised ei pääse ja peaks juhtuma õnnetus – näiteks palav päev, klaas peegeldab, pole piisavalt vett kaasas ja inimene minestab, ei saa ta enam ise alla, kui on üksinda. Siis on 20-25 minutit aega seda inimest päästa ja päästeamet nii kiiresti ei jõua. Siis tekib rippumistrauma. Seepärast on oluline, et meeskonnas on ka teine inimene, kes suudab ta ära päästa. Kui kuskile ronida, peab olema ka pädevus sealt ära saada.

  • Kuula saadet järele siit!
Head Uudised GoodNews