1. Avaleht
  2. Huvitav
  3. Kuidas jõulutuled oma majale riputada?
Kuidas jõulutuled oma majale riputada?

Kuidas jõulutuled oma majale riputada?

Maja väliskülje kaunistamine näitab sinu jõulurõõmu naabritele ja möödujatele, aga loomulikult ka sinu külalistele. See on võimalus oma maja pisut kaunistada. Kui sul on natuke kannatlikkust ja loovust, saad maja, mis ületab oma säralt kõiki teisi. Aeg on riputada üles jõulutuled. Vaatame samme, mida sa selleks tegema pead.

Vali jõulutuled vastavalt oma maja stiiliga

Kas sinu kodu on kaasaegne või vanamoodne? Kas maja on ühe- või mitmekorruseline? Valgustus peaks täiendama nii maja stiili kui ka naabruskonna stiili, ilma et see rikuks üldmuljet või näeks välja väga imelik.

Hangi inspiratsiooni

Kui sul endal napib ideid, kuidas täpselt soovid jõulutuled majale paigutada, otsi soovitusi Google’ist või sirvi mõnda ajakirja, et leida ideid, mis võivad sinu enda tarbeks sobida.

Foto: Freepik

Jaluta oma naabruskonnas ringi

Laena naabritelt ideid, mis sulle meeldivad, kuid väldi teise maja täpset kopeerimist. See ei näe kummagi maja jaoks hea välja. Kui oled naabruskonnas uus, külasta oma naabreid ja uuri, mida inimesed tavaliselt jõulude ajal valgustuse puhul teevad.

Enne alustamist kontrolli jõulutulesid

Enne redelist üles ronimist veendu, et need kõik tuled töötavad ja et juhtmetes poleks kulunud kohti. Kahjustatud juhtmete leidmisel viska kogu komplekt minema, sest kahjustatud juhtmetega riskeerimine ei ole tulekahju või elektrilöögi ohtu väärt.

Kasuta õigeid tööriistu

Kasuta usaldusväärset ja vastupidavat redelit ja hangi võimalusel abimees. Välisvalgustus nõuab palju tõstmist, hoolikat paigutamist ja joondamist, mida on abimehe abil palju lihtsam teha.

Foto: Freepik

Paigalda kinnitusdetailid

Eelpaigaldatud konksud või hoidikud, mille peale pikendusjuhe ja tuled tõmmata, muudavad jõulutulede riputamise palju lihtsamaks. Aseta kinnitusdetailid ühtlaselt pirnide vahekaugusega.

Riputa tuled üles

Alusta toiteallikast ja järgi kinnitusvahendeid hoolikalt. Riputa üks valguskett üles ja seejärel ühenda järgmine otsast lõpuni. Ära ühenda kokku rohkem kui kolme komplekti, vastasel juhul on oht ülekoormuse ja tulekahju tekkeks.

Hinda oma tööd

Lasku maapinnale, pane tuled põlema ja mine majast eemale. Kontrolli tulede ühtlust. Küsi hinnangut ka pereliikmelt või naabrilt. Kui kõik on saavutatuga rahul oled teinud tubli töö.

Head Uudised GoodNews