1. Avaleht
  2. Huvitav
  3. KODUKINO I Kuidas tunda end nagu kinos ilma kodust lahkumata?
KODUKINO I Kuidas tunda end nagu kinos ilma kodust lahkumata?

KODUKINO I Kuidas tunda end nagu kinos ilma kodust lahkumata?

Veel hiljuti oli kino üks parimaid vaba aja veetmise viise. Ajad on aga muutunud ning kinosaal on asendunud elutoaga, kus nii pere kui sõprade seltsis ühiseid filmiõhtuid teha. LG tehnikaeksperdid jagavad näpunäiteid, mida peaks oma kodukino seadistamisel silmas pidama.

Kõige olulisem on ekraani kvaliteet

Kodustes tingimustes kinoväärilise filmielamuse saamiseks on ekraani kvaliteet ülimalt oluline. Uue teleri ostmisel on soovitatav pöörata tähelepanu sellele, kas teleril on isevalgustuvad pikslid, mis tagavad suurepärase värvikontrasti ja täiusliku musta värvi, mida peetakse kodukino puhul üheks parimaks lahenduseks. Sellise ekraanikvaliteediga telerid muudavad lemmikfilmide ja -sarjade vaatamise tõeliseks elamuseks, lisades sisule värskust ja uudsust.

Foto: Pixabay

Vaatenurk ja ekraani suurus

Kui filmiõhtule koguneb suurem pere või sõpruskond, on kodukino seadistamise puhul olulised nii teleri suurus kui ka selle vaatenurk. Hea oleks valida teler, mis pakub suurepärast ja realistlikku filmivaatamise elamust iga nurga alt vaadatuna – tänapäeval on võimalik valida telereid, mille puhul võib ka küljelt vaadates näha pilti ilma oluliste moonutusteta. Tõeliselt kaasahaarava kinoelamuse saamiseks on LG telerites võimalik lülitada see režissöörirežiimile, mis deaktiveerib silumis- ja teravustamisefektid, taastades filmi algse kaadrisageduse, värvi ja kuvasuhte. Nii saab filmi näha täpselt nii, nagu režissöör seda ette kujutas.

Helikvaliteet

Tõeliseks kinoelamuseks on soovitatav valida ka sobiv helisüsteem, mis garanteerib kolmemõõtmelise heli abil suurepärase filmikogemuse. Uusimate tehnoloogiatega televiisorite jaoks on saadaval täiendavad helisüsteemid, mis ei paku ainult kvaliteetset heli, nutikaid funktsionaalsusi ja elegantset disaini, vaid ka mugavat ühenduvust, olles suurepärane täiendus igale telerile.

Teleri asukoht

Televiisori paigutamiseks on mitu võimalust, kuid tavaliselt sõltub see iga inimese individuaalsetest võimalustest ja korteri planeeringust. Teleri asukoha valimisel on oluline jälgida, et see ei satuks otsese päikesevalguse kätte – seega tasub see sättida akendest võimalikult kaugele.

Head Uudised GoodNews