1. Avaleht
  2. Huvitav
  3. Kindlustusandjad saavad teateid kahjudest, mis panevad spetsialistid kukalt kratsima: kas inimene mõtles seda nüüd tõsiselt või teeb nalja?
Kindlustusandjad saavad teateid kahjudest, mis panevad spetsialistid kukalt kratsima: kas inimene mõtles seda nüüd tõsiselt või teeb nalja?

Kindlustusandjad saavad teateid kahjudest, mis panevad spetsialistid kukalt kratsima: kas inimene mõtles seda nüüd tõsiselt või teeb nalja?

Aeg-ajalt saavad kindlustusandjad teateid kahjudest, mis panevad isegi valdkonnas pikalt töötanud spetsialistid kukalt kratsima: kas inimene mõtles seda nüüd tõsiselt või teeb nalja.

ERGO kindlustus toob välja viimase aja viis omapärasemat kahjujuhtumit.

  1. Hiir kraanikausis. Pere sõitis sügisel Peipsi äärde suvilasse, et mõnusalt aega veeta. Õige pea avastas pereisa aga kraanikausist hiire. Ehmunud mees helistas seepeale kindlustuse numbrile ja palus, et midagi kiiresti ette võetaks. Mida sellise teate peale kosta? Ehk pakkuda hiirelõksu?
  2. Kommipakk. Liinibuss sõitis teelt välja, mitmed inimesed ja nendega kaasas olnud esemed said kannatada. Iseenesest pole siin midagi naljakat, aga üheks reisijaks oli ka väike laps, kel olid kaasa võetud maiustused. Õnnetuse tagajärjel läks aga tema kommipakk kaduma, mispeale kandis lapsevanem ka maiustused kahjudesse. Hüvitasime kommipaki 1,5 euro väärtuses. Jätsime uurimata, mitu maiust jõudis laps enne kommipaki kadumist ära süüa.
  3. Hari ja kühvel. Inimene tegi kodus remonti, mille käigus tekkis põrandale kipsiprahti. Selle asemel, et remonttööst tekkinud ehituspraht ise likvideerida, leidis inimene, et tuleks pöörduda kindlustuse poole ja paluda neil praht kokku tõmmata. Nimelt puudusid tal endal selleks vastavad vahendid, hari ja kühvel. Sellise soovi peale on raske midagi kosta.
  4. Katkised hambaproteesid. Inimene sattus liiklusõnnetusse, mille käigus said vigastada tema isiklikud esemed. Kahjukäsitleja palus seepeale detailsemat ülevaadet, mis esemed ja mis summas kannatada said. Õige pea saabusid kahjukäsitleja postkasti katkised prillid ja purunenud hambaproteesid. Hüvitasime kannatanule tekkinud kahjud.
  5. Klaver viiulil. Laps kõõlus klaveri serva peal, kui ühtäkki hakkas klaver vajuma. Laps pääses õnneks alt minema, kuid klaver maandus toolil lebanud viiulile. Mõlemad muusikainstrumendid said kannatada. Kuigi lõhkumine polnud tahtlik, oli laps kuuldavasti õnnelik, kuna saab mõnda aega muusikatundide asemel sõpradega jalkat taguda.

ERGO kindlustuse kahjukäsitlusvaldkonna juhi Caterina Lepvaltsi sõnul moodustavad sellised teated siiski kaduvväikse osa nende igapäevatööst. „Suhtume igasse juhtumisse täie tõsidusega ja hüvitame alati põhjendatud kahjud. Statistiliselt kõige enam teatatakse meile ikkagi sõidukikahjudest,“ ütles Lepvalts.

Talve tulekuga liikluskahjud paraku sagenevad. „Alates detsembri esimesest nädalast, mil korraga tuli nii suur lumi, krõbe külm kui ka libedus on nõudlus meie autoabi teenuse järele kasvanud hüppeliselt. Kuna liiklusolud on keerulised, siis tuleb liikluses olla väga tähelepanelik ja hoida eesliikujatega piisavat vahet,“ märkis ta.

„Teine oht, mis talvega kaasneb, on katustele kogunev lumi ja jääpurikad. Maja- ja korteriomanikud peavad silmas pidama, et katusele kogunenud lume raskustest tekkinud kahjud ei ole tavaliselt kindlustusega kaetud,“ sõnas Lepvalts, lisades, et katuse lumetõrjetööd võivad olla ohtlikud, mistõttu tuleks enne teha kas põhjalik eeltöö või kutsuda kohale professionaal.

Head Uudised GoodNews