1. Avaleht
  2. Reis&Puhkus
  3. Kevade saabumisega algab pidude hooaeg Vihterpalu mõisas
Kevade saabumisega algab  pidude hooaeg Vihterpalu mõisas

Kevade saabumisega algab pidude hooaeg Vihterpalu mõisas

Vihterpalu mõis

Vihterpalu mõis on Eesti üks kaunemaid hilisklassitsistlikus stiilis mõisahäärbereid ning on alates 2012-st aastast riikliku kaitse all, kui arhidektuuri mälestusmärk. Vihterpalu mõis asub 65 km kaugusel Tallinnast,  Vihterpalu jõe kaldal. Mõisa ajalugu ulatub 1400-aastateni ja see on täis huvitatavaid ajaloolisi jutustusi. 2000-ndal aastal läks mõis soomlasest omaniku omandusse ja alates 2005-st aastast tegutseb mõis koosolekute, seminaride ning pulma-ja peoruumina, pakkudes unustamatut elamust ehedas mõisamiljöös.

Mõisas on peetud rahvusvahelisi ning suurejoonelisi pulmi, tähtpäevi ja muid pidusid. Lisaks viiakse läbi firmaüritusi, suvepäevasid, seminare ja koolitusi vastavalt kliendi soovile. Vankri-ja saanisõidud, hõljukisõit, ilutulestik, mustkunst, skulptuuride loomise töötuba ja maalikunst muudavad su õhtu unustamatuks.

Mõisa valdustes ja ümberkaudsetel maadel on võimalik korraldada nii jahiretki, loodusmatkasid kui ka sukeldumist. Koosolekute ja seminaride vahele organiseerime vibulaskmist, seiklusmänge või aardejahti öises mõisas. Väike jalutuskäik pargis annab jõudu uute poistiivsete mõtete jaoks ja õhtusel champagne-koolitusel tehakse kokkuvõtteid päeva sündmustest.

Mõisas on võimalik majutada 66 inimest ja peasaali mahub kuni 100 pidulist. Lisaks on klientide kasutada peasaali kõrval asuvad ovaalsaal ja seminariruum. Mõisas on ka sigarituba, mis garanteerib privaatse keskkonna väiksele seltskonnale. Kõrvalhoones asuvas saunakompleksis saavad külalised lõõgastuda ja pärast leili supelda tiigis.

Vihterpalu park on oluline osa mõisa sarmist ja suurepärane koht joogatundide läbiviimiseks. Pargiala on kaunis ja mõnede pruutpaaride unelmate registreerimise tseremoonia läbiviimise kohaks. Soovi korral võivad pruutpaarid istutada puu pühitsemise mälestuseks. Suvel on park täis kauneid lillepeenraid ja talvel valge lumi annab mõisale kauni raami.

Vihterpalu mõisast voolab läbi Vihterpalu jõgi ning meri on jalutuskäigu kaugusel. Looduse nautijatel viib tihti jalutuskäik just mereni.

Mõis hellitab oma kliente hea toidu ja kvaliteetsete veinidega. Vihterpalu köök on tuntud oma laitmatu teenindusega juba sajandeid.

Klientide rahulolu on Vihterpalu mõisa perele tähtsaim kriteerium.

Vihterpalu mõis ootab Teid!

Lisainfo: http://vihterpalu.ee/

VAATA GALERIID!

Head Uudised GoodNews