1. Avaleht
  2. Meie aja kangelane
  3. FOTOD I Vestlusõhtul “Armastus ja ajalugu” esinesid Imbi Paju, Eerik-Niiles Kross ja Ruslan Trotšinski
FOTOD I Vestlusõhtul “Armastus ja ajalugu” esinesid Imbi Paju, Eerik-Niiles Kross ja Ruslan Trotšinski

FOTOD I Vestlusõhtul “Armastus ja ajalugu” esinesid Imbi Paju, Eerik-Niiles Kross ja Ruslan Trotšinski

Ajalugu pole muud kui inimese elu ja inimese elu juurde kuuluvad (ajaloost pärit, ka isiklikust ajaloost pärit) neuroosid. Kui valgustada need läbi, saab need unustada ja armastus tuleb asemele.

Nii ütles Imbi Paju 12. veebruaril Apollo raamatupoes vestlusõhtul “Armastus ja ajalugu”, kus Eerik-Niiles Krossi ja Ruslan Trotšinskiga räägiti Imbi raamatust “Tõrjutud mälestused” ja paljust muust.

“Ei tasu karta igasugu ähvardajad, vaid armastada oma lugu, inimesi ja kultuuri,” sõnas Imbi ja tänas Eerikut, et ta ka koolidele seda raamatut soovitas.

Juba 2008. aastal võeti see Rootsi koolide “Elava ajaloo” õppematerjaliks ja muidu ka on kasutatud mitmete riikide ülikoolides. Ka Apollosse oli kuulama tulnud kooliõpilasi. Raamat on ilmunud kaheksas keeles.

Ruslan esitas ka ühe ukrainakeelse laulu armastusest ja igatsusest, millele eestlastest küüditatud tegid eestikeelsed sõnad.

Ta mängis ka “Ukuaru valssi”. Imbi on samal arvamusel Arvo Pärdiga, et Jumal (maailmakõiksuse jumalik energia) juhatab asju, kui olla kannatlik, õppida kuulama, usaldada elu ja mitte karta.

Märtsi alguseni saab “Tõrjutud mälestusi” Apollo poodidest poole odavamalt. Kasutage juhust ja kinkige ka noortele.

Head Uudised GoodNews