1. Avaleht
  2. Reis&Puhkus
  3. Finnair tellib kaheksa uut Airbusi laiakerelist reisilennukit
Finnair tellib kaheksa uut Airbusi laiakerelist reisilennukit

Finnair tellib kaheksa uut Airbusi laiakerelist reisilennukit

A350-900_RR_FIN_Airbusi uue põlvkonna widebody ehk laiakerelisi lennukeid esimesena tellinud Finnair teeb kordustellimuse 8 uue A350 XWB soetamiseks.

Finnair, Airbus A350 XWB lennuki lansseerimisklient, sõlmis lepingu veel kaheksa A350-900 lennuki ostmiseks. Finnair oli esimene lennufirma, mis tellis endale Airbus A350 XWB lennukid ja on esimene Euroopa lennufirma, mis 2015. aasta sügisel saab kätte esimesed uued laiakerelised lennukid.

A350 XWB lennukid mahutavad kahes reisiklassis kokku 297 reisijat. Finnair võtab uued lennukid kasutusse oma Aasia ja Ameerika kaugliinidel.

„Meie strateegiliseks eesmärgiks on ettevõtte kasv, kasutades ära Helsinki unikaalset geograafilist asukohta ja pakkudes kõige kiiremaid ühendusi Euroopa ja Aasia vahel, ütles Finnairi tegevjuht Pekka Vauramo. „Uued A350 XWB lennukid on meie strateegia elluviimisel olulise tähtsusega, need võimaldavad meil kasvatada nii reisijate kui ka kauba veomahtusid, pakkuda meie klientidele tipptasemel reisimismugavust ja muudavad meie tegevust oluliselt ökonoomsemaks. Kaheksa täiendava Airbus A350 XWB lennuki tellimuse kinnitamine näitab, kui oluline on meie jaoks kasv ja Airbus maailmaklassi lennukipargi opereerimine. Koos teiste partneritega oleme seadnud eesmärgiks saavutada selle, et Airbus A350 lennukite kasutuselevõtmine on meie järgmine edulugu.”

„Meid ühendab Finnairiga pikaajaline koostöösuhe ja oleme väga rõõmsad, et Finnair hindab jätkuvalt kõrgelt meie A350 XWB lennukeid, mis sobituvad suurepäraselt Finnairi ainult Airbus lennukitest koosnevasse lennukiparki,” ütles Airbus kliendiüksuse juht John Leahy. „A350 XWB kõrgtehnoloogia ja konkurentsitu ökonoomsus koos meie unikaalse tootevalikuga on Finnairi tõeline konkurentsieelis.”

Hetkel on Finnairi lennukipargis 45 Airbus lennukit (30 A320 Family lennukit ja 15 A330s/A340s). Finnair oli A350 lennuki lansseerimisklient ja 2007. aastal tellis üksteist A350-900 lennukit, võimalusega tellida veel kaheksa lennukit. Kokku on Finnair kinnitanud 19 uue A350-900 lennuki tellimuse. A350 XWB projekteerimisel oli eesmärgiks tõsta reisijate mugavus ja heaolu uuele tasemele ning pakkuda Finnairi klientidele suurepärast lennukogemust kõige kaasaegsemas laiemate istmetega lennukisalongis nii äri- kui ka säästuklassis.

A350 XWB on juhtiva lennukitootja Airbus laiakereliste lennukite tooteperekonna uusim liige. Uus kesksuur pikamaalennuk A350 XWB Family on 25% kütusesäästlikum ja mahutab kahes reisiklassis kuni 369 reisijat. Süsinikfiibrist kütusepaakide ja tiibadega A350 esindab uut taset reisijakogemuse, sooritusvõime ja ökonoomsuse valdkonnas. 2014. aasta novembri lõpuks oli esitatud tellimusi kokku 775 A350 XWB lennuki hankimiseks 40 lennufirmalt üle kogu maailma.

Head Uudised GoodNews