1. Avaleht
  2. Reis&Puhkus
  3. Elroni rongidega tehti I poolaastal 2,7 miljonit sõitu
Elroni rongidega tehti I poolaastal 2,7 miljonit sõitu

Elroni rongidega tehti I poolaastal 2,7 miljonit sõitu

Eesti reisirongiliiklust korraldava Elroni rongidega tehti I poolaastal ligi 2,7 miljoni sõitu. Eelmise aasta sama perioodiga võrreldes kasvas rongidega tehtud sõitude arv 40%.

„Esimese poolaasta tulemused on väga head – kasvanud on nii reisijate arv kui ka piletitulu,“ ütles Elroni müügijuht Norbert Kaareste. „1. juunil kehtima hakanud senisest tihedam sõiduplaan on toonud meile reisijaid juurde ning usume, et tänavu tehakse Eestis rongidega kindlasti üle 5,5 miljoni sõidu, mille seni endale sihiks olime seadnud.“

Kaareste sõnul on tänavu rongireisijate seas populaarseimad liinid olnud Paldiski (530 000 sõitu), Riisipere (390 000), Aegviidu (370 000) ning Viljandi ja Tartu ekspressliin (mõlemal liinil tehti I poolaastal 214 000 sõitu).

„Juunikuus kasvas läänesuunal sõitjate arv ligi 129% – kindlasti on antud kasv tekkinud tänu uutele rongidele, ent oluline roll on ka uuenenud raudteel ja Tallinna linna antavatel soodustustel tallinlastele,“ sõnas Kaareste.

Elroni piletitulu ulatus I poolaastal 4,5 miljoni euroni.

Eesti Liinirongid AS on kaubamärgi Elron (www.elron.ee) all tegutsev riigile kuuluv ühistranspordiettevõte, mis pakub alates 1. jaanuarist 2014 uute Stadler FLIRT elektri- ja diiselrongidega reisijaveoteenust kõigil Eesti siseriiklikel rongiliinidel. Elron teenindab igapäevaselt üle 200 reisi, kasutades selleks 18 elektrirongi ja 19 diiselrongi. Elron plaanib sellel aastal vedada 5,5 miljonit reisijat. Ettevõttes on 285 töötajat.

Head Uudised GoodNews