1. Avaleht
  2. Reis&Puhkus
  3. ELRON KUTSUB AVASTAMA! Järgmine nädal kutsub Elron avastama paepealinna Tamsalusse
ELRON KUTSUB AVASTAMA! Järgmine nädal kutsub Elron avastama paepealinna Tamsalusse

ELRON KUTSUB AVASTAMA! Järgmine nädal kutsub Elron avastama paepealinna Tamsalusse

Järgmine peatus TamsaluSel suvel kutsub Elron taasavastama põnevaid Eestimaa paiku, kuhu saab sõita rongiga. 8.–14. augustil ootab külastajaid paepealinn Tamsalu, mille kasvamisele on olulise panuse andnud ka raudteeäärne asukoht.

“Juba 140 aastat on Tamsalus peatunud rong, tuues asulasse elu ja andes tõuke piirkonna arengule,” ütles Elroni kommunikatsiooni- ja turundusjuht Mai Vahtrik. “19. sajandi lõpus rajatud Tapa-Tartu raudtee võimaldas käivitada kohaliku lubakivitööstuse, mille pärandmaastik ja ajalugu on täna köitvalt eksponeeritud.”

“Tamsalu Lubjapark ja Porkuni Paemuuseum on piirkonna olulisimad külastuskeskused, mis tutvustavad Eesti lubjakivitööstuse ajalugu ja paekivi tekkelugu. Siin saab näha kõiki meie lubjatööstuse olulisi mälestisi: kolme tüüpi maa-, ring- ja šahtahjude varemeid, üle sajandivanused tootmishooneid ja paemurde,” ütles Tamsalu abivallavanem Annika Kapp.

Annika Kapp lisas, et Tamsalus on tulekul ka mitmed kultuuri- ja rahvaüritused. Nädala sündmusterohkeim päev on 13. august, mil toimuvad nii iga-aastane Tamsalu Tantsulaagri rongkäik ja sellele järgnev kontsert kui ka Türi-Tamsalu Matkatee jalgrattamatk endise kitsarööpmelise raudtee tammil.

8.–14. augustil on rongipileti või Elroni Sõidukaardi esitajaid ootamas eripakkumised: Porkuni Paemuuseumi külastajale tasuta sissepääs pae-elamustelki ja võimalus valmistada endale paekivist meene. Laupäeval, 13. augustil kell 10.00 ja 15.30 algavad Tamsalu raudteejaamast tasuta ekskursioonid Tamsalu Lubjaparki, ekskursioonil osalejail on võimalik soetada endale paekivist meeneid 20% soodustusega.

Elroni kampaania “Järgmine peatus” kutsub suvel rongiga Eestimaad avastama. Igal nädalal tutvustatakse ühe rongipeatusega paiga vaatamisväärsusi ning rongiga sõitjad saavad osa eripakkumistest.

Head Uudised GoodNews