1. Avaleht
  2. Reis&Puhkus
  3. Eestlased reisisid suvel kõige enam Kreekasse
Eestlased reisisid suvel kõige enam Kreekasse

Eestlased reisisid suvel kõige enam Kreekasse

kreekaNovembri algusega sai läbi suvine pakettreisihooaeg ning Go Traveli suvereiside müügistatistikast nähtub, et seni eestlaste seas populaarseim olnud reisisihtkoht Türgi on tänavu pidanud liidripositsiooni loovutama Kreekale. Türgi kukkumisest on puhkusekohtadena enim võitnud Bulgaaria, Itaalia, Hispaania, Horvaatia ja Küpros.

Go Traveli statistika kohaselt langes Türgi reiside müük 2015. aasta suvel koguni 54% eelmise aastaga võrreldes, samal ajal kasvas Kreekasse reisinud inimeste arv 35% võrra. Tubli tõusu on läbi teinud ka Itaalia, Hispaania ning Horvaatia. “Türgi kukkumine on paratamatu, sest inimesed pelgavad, et rahutused ja poliitiliselt ebastabiilne olukord võivad puhkuse rikkuda, ning seetõttu valitakse rohkem uusi ja turvalisemaid sihtkohti, kus rahulikult oma planeeritud puhkust veeta,” ütles Go Traveli turundusjuht Anu Vane.

Vane sõnul on Türgi ja talvine meelispaik Egiptus olnud aastaid eestlaste raudsed lemmikud, ent on näha, kuidas inimeste eelistused muutuvad olude sunnil aasta-aastalt avaramaks ning seetõttu otsitakse ka seni avastamata reisisihtkohti. “Järgmisel suvel võib nii-öelda uueks Türgiks kujuneda Küpros. Inimesed ei tea veel hästi, kui suurepärane saar see on puhkamiseks. Küprosel läheb veel varem soojemaks kui Kreetal ning hooaeg kestab kauem, isegi oktoobri lõpus on Küprosel väga mõnus rannailm,” rääkis Vane.

“Küprose kliima on stabiilsem kui Kreetal ja Türgis, rannad on paremad või võrreldavad ning kuurordid on kenad ja puhtad. Põnevat vaatamist ja tegemist seal jagub, nii et meie igatahes soovitame. Reiside hinnad on veidi kallimad Türgist-Kreetast, kuid samas leiab Küproselt tõesti igaüks midagi – mõnusa rannapuhkuse ja kultuurilised vaatamisväärsused, aga ka head võimalused omal käel ringi seigelda ning linlikumas ja autentsemas kohalikus atmosfääris aega veeta, kui tavapärased kuurordid pakuvad.”

Populaarsuse suurt kasvu ennustab Go Travel ka Bulgaariale. “Sel aastal Bulgaaria müüginumbrid tõusid, kuid olulisemat kasvu ootame järgmiselt suvelt. 2017. aastaks on müük nüüd üle kahe nädala kestnud ning juba on näha, et huvi on olemas. Usume, et isegi üle kolmandiku kõikidest järgmise suve reisidest viib eestlased just Bulgaariasse,” ennustas Vane.

Anu Vane tuletab meelde, et koolivaheaja reise on hinnataseme ja saadavuse tõttu kõige õigem broneerida just siis, kui eelmine koolivaheaeg on just lõppenud. “Varajased broneerijad võidavad kindlasti, sest kui peatseks aastavahetuseks on valik juba väikeseks jäänud, siis märtsikuiseks koolivaheajaks veel kohti leidub ja just nüüd on õige aeg sellega tegeleda,” ütles Vane. “Ja miks mitte broneerida reis juba järgmisse oktoobrisse – koolivaheaeg kestab 2017. aastal 21.–29. oktoobrini ning selleks ajaks saab juba täna broneerida reise Küprosele, Maltale, Tenerifele või Kreetale.”

Eestlaste reisitrendidega hästi kursis olev Anu Vane ennustab järgmiseks suveks ka sihtkohtade suuremat variatiivsust. “Eesti reisikorraldajatelt on oodata uusi sihtkohti, näiteks lennatakse eeloleval suvel esimest korda Montenegrosse Tivati. Samad lennud võimaldavad puhata ka kuulsas Horvaatia linnas Dubrovnikus, mis on hästi tuntud ja imeilus kant ning ka „Troonide mängu“ üks võttepaiku,” rääkis Vane. “Horvaatias saab riigi põhjaosas asuva Rijeka ja Opatia piirkonnale vahelduseks puhata Pulas, mis on tuntud ülihästi säilinud amfiteatri poolest.”

Head Uudised GoodNews