1. Avaleht
  2. Reis&Puhkus
  3. AJAKIRI GOLF: TASUB TEADA! Strand tähendab konverentse, puhkust, lõõgastust ja sisegolfi
AJAKIRI GOLF: TASUB TEADA! Strand tähendab konverentse, puhkust, lõõgastust ja sisegolfi

AJAKIRI GOLF: TASUB TEADA! Strand tähendab konverentse, puhkust, lõõgastust ja sisegolfi

Strandi konverentsihotell Pärnus on nõukoguliku ajalooga koht, mis tänapäeval annab nii eestlastele kui väliskülalistele ajada tööasju kõrvuti puhkuse ja ajaveetmisega. Ajakiri Golf uuris, kuidas on Strand ühendanud võimaluse mängida sisegolfi teiste hotelli poolt pakutavate teenustega. Küsimustele soostus vastama Strand SPA & Konverentsihotelli tegevdirektor Aime Vilgas.

Teil on 18 rajaga siseminigolf. Mis ajast see hotellis on ja mis tingis selle, et otsustasite pakkuda kõigile teenustele lisaks ka golfimänguvõimalust?

Siseminigolf on meie majas alates 2009. aasta detsembrist ning me pakume seda ruumi koos golfi mängimise võimalusega erinevate sündmuste tähistamisel või konverentsijärgse lõbusa ajaviitena. Meie eesmärk ei ole pakkuda seda kui sportimisvõimalust, vaid lisavõimalusena oma sõprade ja tuttavatega aega veeta. Atraktiivse sisekujundusega ruumis töötab baar ja mängib taustamuusika.

Minigolf08

Kui suur on minigolfi populaarsus Strandis ja kes seda võimalust peamiselt kasutavad?

Sõltub ilmast ja külastajatest. Kui hotellis on puhkajaid palju ja ilm on kehv, siis külastatakse ja mängitakse golfi hea meelega, samuti on see populaarne koht sünnipäevade pidamiseks. Pakume golfiruumis ka catering’i teenust.

Minigolf03

Milline on mängupakett?

Meie pakume siseminigolfi majutuspakettides lisateenusena, eraldi paketti pole. Kui aga peate silmas väligolfi, siis pakume koostöös Valgeranna Golfiga nende teenuseid ning vastavanimeline pakett on täitsa olemas.

Kas golfimängu võimalust kasutatakse muude ürituste lisana või käiakse ka puhtalt mängu pärast?

Puhtalt mängu pärast käiakse vähe, golf on peamiselt ürituste lisa.

Strand-Spaa13

Teie sisegolfi reklaamis on kirjas: „On kujundatud särtsakas põrgustiilis” – mida see konkreetselt tähendab?

Siseminigolfi sisekujundajaks oli Hannes Praks ja tema mõte oligi see kujundada põrgustiilis, alustades punase ja musta värvi kombinatsioonist, kuradi peaga valgustitest, vineerist meisterdatud punaste leekideni radadel.

Minigolf09

Milliseid üritusi on Strandis peetud, kui ajaloos tagasi vaadata, olete ju olnud Vene infoagentuuri APN pansionaat ja vist ka ööklubi?

Jah, Strand ehitati 1985. aastal ning see kuulus Moskva infoagentuurile Novosti. Strand oli aastaid linnakodanikele suletud hoone ning siin toimuvast oli aimu vähestel pärnakatel. 1992. aastal sai salapärane aeg läbi, toimus erastamine, algasid ümberkorraldused ning Strand avati hotellina 13. novembril 1992. aastal. Algselt oli Strandis 60 tuba, restoran, ühe külma basseiniga saun ja spordisaal, mis ehitati konverentsisaaliks.

Strand-Spaa07

Kas Strandil on planeeringus, sisustuses ja kujunduses oma suund või stiil, millega saaks seda iseloomustada?

Strandi omanikud on algusest peale valinud konverentsihotelli suuna ning selle teenuse paremaks pakkumiseks Strandi pidevalt arendatud ja uuendatud. Täna on meil 187 kahekohalist tuba, 8 konverentsisaali, restoran, wellness-keskus, spaa ja siseminigolf. Ööklubi teenuse pakkumise lõpetasime 2014. aasta mais järjest kasvava klientide tagasiside tõttu müra osas, mis kostus tubadesse. Aga me teeme koostööd teiste Pärnu linna ööklubidega ja pakume külastajatele soodsalt teiste klubide külastust.

Strand-Spaa03

Kes on Strandi peamised külastajad?

Meie hotelli peamised külastajad on eestlased ja väliskülalistest soomlased.

Kui palju tullakse välismaalt?

Veidi alla poole külastajatest on välisturistid.

Teil on toad allergikutele, erivajadustega inimestele, standardtubadesse võib võtta lemmikloomi – kui suur vajadus on nende järele?

Nende tubade järele on järjest suurem nõudlus. Oleme üks väheseid hotelle Pärnus, kuhu võib lemmiklooma kaasa võtta.

Strand-Spaa01

Mida annab suitsuvaba hotelli staatus? See on kahtlemata pluss, aga kuidas lahendate suitsetajate mure, sest ilmselt tuleb neidki?

Maailm liigub ikka tervislikuma eluviisi poole ning meie hotell pole saanud halba tagasisidet selle kohta, et toas ei tohi suitsetada. Vastupidi, see rõõmustab suuremat osa külalistest. Meil on paljudel tubadel rõdud ning hotellis on olemas suitsetajatele mõeldud ruum.

Strand-Spaa12

Teil on kaheksa konverentsisaali paljude võimalustega. Kes neid kasutavad ja millistel huvitavamatel teemadel on seal konverentse peetud?

Meil külastavad peamiselt eestlased, kuid on ka rahvusvahelisi konverentse. Meie ise konverentse ei korralda ja sisu detailselt ei tea. Pakume eelkõige sündmuste läbiviimiseks ruume ja lisateenuseid ning aitame korraldajatel meie majas neid sündmusi kõige paremini läbi viia. Teemad, mida Strandi arutama tullakse, on väga erinevad. Ja põhjused, miks meilt ruume renditakse, on väga mitmekülgsed, alates töövestlustest kuni globaalprobleemide arutamiseni: meditsiin, tehnika, poliitika, turism ja muud valdkonnad. Meie klientideks on ka paljud korporatiivkliendid, kes vajavad aeg-ajalt ruume töötegemiseks ja kokkusaamiseks ning majutamiseks.

Strand-Spaa05

Mis suunitlusega on restorani köök ehk mida on seal pakkuda sellist, mis on vaid teie hotelli restoranile omane ja kui palju kasutate kohalikke ning looduslähedasi toiduaineid?

Strand hotellis on 80-kohaline à la carte restoran, mida eriürituste korral on võimalik suurendada kuni 160-kohaliseks restoranialaks. Klassikalise Euroopa köögi suunitlusega à la carte menüüs olevate roogade valmistamiseks kasutatakse naturaalseid ja tervislikke tooraineid. Meie menüüs on valik maitsvaid ja tervislikke salateid, kohalikust toorainest valmistatud liha- ja kalaroogi ning kergeid desserte. Klientide südamed on võitnud kohapeal valmistatud säilitusaineteta imemaitsvad koogid ja tordid.

Strand-Spaa16

Tutvustage veidi peakokka Lauri Ermi.

Strand-Spaa15Lauri Erm on Strandis peakoka ametit pidanud juba üheksa aastat ja ta on pühendunud klassikalisele Euroopa köögile. Kuigi meil endal ürdiaeda ei ole, siis peakoka jaoks on oluline, et roogade valmistamiseks kasutatakse naturaalseid ja tervislikke tooraineid. Seda on ka maitses tunda. Elegantse kergusega tuleb Lauril välja nii romantilise õhtusöögi serveerimine kui ka suurte, kuni 500-le külalisele mõeldud, peolaudade katmine. Lauril on kaks suurt kirge. Esimeseks on Pärnu kohalik kala ˗ Lauri on ka ise suur kalamees. “On ju mõnus, kui tuled koju, puhastad ahvenad ära, paned suitsuahju, võtad siis välja ja sööd!” jutustab ta. Teiseks hobiks on Lauril grillimine. Juba kaks aastat on ta osalenud ka Grillfestil kokkade lihaveise grillimise võistlusel Superchef. Seal võidetud esikoha karikaid saavad Strandi restorani külastajad ka kohapeal imetleda.

Mille poolest on head teie spaa ja wellness? Kas on midagi erilist, sellist, mida mujal Eestis ei kohta? 

Meie spaa ja wellness eristuvad suurtest spaadest privaatsuse ja vaikuse poolest. Pakume mõlemat teenust lisateenusena puhkajale ja ärikliendile. Spaas on 16-meetrine bassein, mullivann, massaaživann, aurusaun, laavakivitoolid ja Soome saun. Mõnus väike ja vaikne lõõgastus! Paljud pärnakad on tee meie spaasse leidnud just vaikuse ja rahu tõttu. Wellness-keskuses pakume kõiki klassikalisi hoolitsusi, erinevaid massaaže, näo-, käte-, keha- ja jalgade hoolitsusi, lisaks on ka juuksur ja soolakamber. Kõik vajalik reisil viibimiseks on olemas, privaatse ja personaalse teenindusega.

SPA, Strand Hotel in Pärnu, Estonia

VAATA TUTVUSTAVAT VIDEOT!

[iframe src=”https://www.youtube.com/embed/PMBC8Q-WCAA” width=”630″ height=”354″]

Allikas: Ajakiri Golf

Head Uudised GoodNews