1. Avaleht
  2. Reis&Puhkus
  3. airBaltic – maailma esimene lennufirma, mis aktsepteerib ka Bitcoine
airBaltic – maailma esimene lennufirma, mis aktsepteerib ka Bitcoine

airBaltic – maailma esimene lennufirma, mis aktsepteerib ka Bitcoine

Foto: airBaltic
Foto: airBaltic

Läti lennufirma airBaltic on saanud esimeseks maailmas, mis aktsepteerib Bitcoine maksevahendina, ostes pileteid lennufirma 60sse sihtkohta Euroopas, Lähis-Idas ning SRÜs.

airBalticu tegevjuht Martin Gauss: “airBaltic on hinnatud ülemaailmsesse innovaatilisemate lennufirmade TOP10sse. Võttes käibele Bitcoin maksemeetodi, jätkub teenuste innovatsioon, mille põhifookuses on klient.”

airBaltic võtab maksevahendina vastu Bitcoine www.airbaltic.com. Piletihinnad lehel on eurodes, ent kui airBalticu klient maksab, arvutatakse tema Bitcoinid eurodesse hetkekursi alusel. Bitcoiniga tasumiseks kasutab airBaltic kolmandat osapoolt, firmat Bitpay, mis konverteerib Bitcoinid eurodesse. Bitcoini maksemeetod toimib tasumisel odavamate, airBaltic Basic klassi piletite eest.

Bitcoin on tarkvaral baseeruv virtuaalraha, mis võeti käibele 2009. Bitcoini makseid aksepteerivad sellised firmad WordPress.com, Overstock.com, Expedia, Dell ning mitmed teised.

Nagu varasemalt teatatud, on airBaltic saavutanud netokasumi miljon eurot 2013. Aasta tulemustes, aasta enne äri restruktureerimisplaanis ettenähtut. airBalticu võrgustikus on üle 60 sihtkoha, millest igaühe kaudu on võimalik mugavalt läbi Riia kodubaasi lennata järgmistesse sihtkohtadesse Euroopas, Skandinaavias, Venemaal, SRÜ riikides ning Lähis-Idas.

Head Uudised GoodNews