1. Avaleht
  2. Reis&Puhkus
  3. 74% soomlastest kavatseb lähiaastatel Eestit külastada
74% soomlastest kavatseb lähiaastatel Eestit külastada

74% soomlastest kavatseb lähiaastatel Eestit külastada

Ettevõtluse Arendamise Sihtasutuse (EAS) turismiarenduskeskus uuris soomlaste seas Eesti mainet puhkusesihtkohana ning selgus, et Eesti on Soomes jätkuvalt populaarne. 74% vastanutest pidas tõenäoliseks vaba aja reisi Eestisse lähema kolme aasta jooksul ning 62% juba lähima aasta jooksul. Tervelt 42% nendest, kes pole Eestis käinud, tahavad siia ikkagi tulla. EAS rahastas uuringu läbiviimist Euroopa Regionaalarengu Fondi vahenditest.

“Seda, kas Soome turist tuleb uuesti Eestisse või mitte, mõjutab kõige rohkem tema eelnev isiklik kogemus. Meie teenindajad, vaatamisväärtused, restoranid ja hotellid ongi meie peamised reklaamikanalid,” tõdes EASi turismiarenduskeskuse direktor Tarmo Mutso. Peale isikliku kogemuse nimetasid uuringus osalejad oluliste infokanalitena tuttavate soovitusi ja alles siis laevafirmadelt ja reisikorraldajatelt saadud infot.

“Kuigi Eesti on soomlastele tuttav ja armastatud reisisihtkoht, on 44% Eestit külastanud Soome turistidest käinud vaid Tallinnas. Näen siin meie kasvupotentsiaali. Töötame jätkuvalt selle nimel, et saada inimesi Tallinnast kaugemale,” iseloomustas Mutso uuringust tehtavaid järeldusi.

Peamised põhjused, miks soovitakse Eestisse reisida, on järgmised: me asume lähedal, siia on lihtne sõita, siin on loodud head tingimused ostlemiseks ja enda spaades kosutamiseks. Lisaks tõid uuringus osalejad välja, et neid meelitab siia üldine huvi Eesti vastu, madal hinnatase ja võimalus tegelda oma harrastusega. Kõige nõrgemaks peeti Eesti pakkumist lastega puhkamise vallas ja ühistranspordiühendusi.

Enamik Eestis käinud soomlasi on eelistanud linnapuhkust. Tallinnale järgnesid peatuskohana Pärnu, Tartu ja Saaremaa. Linnapuhkuse järel olid populaarsed spaade külastus, puhkus maal või looduses ning autoringreisid.

Tegevustest peab Soome turist Eestis olles kõige olulisemaks restoranide, kohvikute ning poodide külastamist. Veel on populaarne käia looduses ja tutvuda meie kultuuriga. Eraldi toodi välja Eesti kultuurisündmusi, arhitektuuri, mõisaid, muuseume ja vaatamisväärsusi.

Head Uudised GoodNews