1. Avaleht
  2. Nõuanded
  3. 5 lihtsat viisi kevadiseks suurpuhastuseks
5 lihtsat viisi kevadiseks suurpuhastuseks

5 lihtsat viisi kevadiseks suurpuhastuseks

Foto: Pixabay.com

Kevaaaad! See on uue tärkamise ja ärkamise aeg, valguse, puhtuse ja säramise aeg. Kuidas teha suurpuhastust enda sees ja ümber?

1. Ole õues

Võta endale aega – mitte viimase, vaid esimese asjana, sest muidu on elu näidanud, et seda aega justkui ei tulegi ja ikka on kõik muu olulisem. Jaluta loodust jälgides, tangi päikest, hinga värskust, rända tärkaval Eestimaal.

2. Vähem on rohkem

Vanast vabanedes teed ruumi uuele, sest liigne kila-kola on energiaröövel. Kui oled asjadesse uppunud, pole ruumi uue üle rõõmu tunda ja pungil kodu peegeldub mõtteid pungil peas ja kohustusi täis kalendris. Süstematiseeri asju, vii mõned kastitäied kraami uuskasutusse või kirbukale, liiguta mööblit, too uued kardinad või diivanipadjad ja õitsvad poti- või vaasililled – nii saad kodu (ja mõtteid) lihtsalt ja kiirelt värskendada.

3. Puhtam olemine

Pese põrandaid meresoolaveega, millesse on lisatud sinu lemmikuid eeterlikke õlisid. Supilusikatäis meresoola ämbritäie vee kohta on mitmeti puhastav: nii bakterite kui vana energia mõttes. Mina lisan pesuvette ka mõned tilgad apelsini ja sidruni või eukalüpti eeterlikku õli – nii on põrandapesu elamus ka lõhnameelele ja heaolutundele.

4. Raba rohelist

Ise kasvatatud idud ja võrsed, need on kõige maitsvamad, lisaks pungil kogu headusest! Peotäis herneid kaheks päevaks vette ja siis potti mulla sisse. Nädalake kannatlikkust ja juba saab esimesi magusaid võrseid näpistada ning kõigi rõõmuks otse suhu pista. Vahtra- ja kasemahl, noored võrsed kodust ja loodusest, peagi pungadest välja piiluvad tillukesed hapukad vahtralehed – kõik need kevade kingitused puhastavad verd ning annavad metsiku(l)t energiat, vitamiine ja mineraale.

5. Ole tänulik

Mõtiskle, mille üle oma elus oled tänulik – seda tehes ja oma elu kingitusi väärtustades on leitud oluline seos õnnetundega.

Millised on sinu suhted? Millised sind toidavad, millised kurnavad? Suuna energia suhetesse, mida tahad hoida ja kasvatada. Kellele oled valmis andestama? Kes vajaks sinu toetavat sõna, mõtet?

Allikas: Hingele Pai 

Head Uudised GoodNews