1. Avaleht
  2. Ole teadlik
  3. 4 aegunud müüti pesumasin-kuivatite kohta
4 aegunud müüti pesumasin-kuivatite kohta

4 aegunud müüti pesumasin-kuivatite kohta

PesumasinIgaüks meist teab, mis on pesumasin ja mis on pesukuivati, kuid mis puutub pesumasin-kuivatitesse siis ringleb mitmeid aegunud müüte, mis tegelikult paika ei pea. Tihtipeale arvavad inimesed, et need seadmed on väga energiakulukad ning nende kasutusmugavus on vaid teoreetiline, sest erinev pesu- ja kuivatusmaht ei võimalda kahte tsüklit järjest kasutada. Järgnevalt selgitab Electrolux Eesti müügijuht Margus Peetris nelja levinumat müüti pesumasin-kuivatite kohta.

Kuivatusmaht väiksem kui pesemismaht

Läbi aegade on pesumasin-kuivatite suurimaks probleemiks peetud pesemismahust väiksemat kuivatusmahtu. Uute tehnoloogiatega on see vahe muutunud aga oluliselt väiksemaks. AEG masinate ProSense® tehnoloogia kohandab pesemis- ja kuivatustsükli pikkuse vastavalt reaalsele pesukogusele ning see võimaldab säästa aega, energiat ja vett, isegi kui pesed vaid ühte särki. Pesumasin-kuivatid võimaldavad pesta kuni 10 kg ja kuivatada 6 kg, mis vastab keskmisele pesukogusele. Kui panna masinasse valitud programmi kohta ettenähtust rohkem pesu, siis annab see sellest kohe märku.

Pesumasin-kuivatid on väga energiakulukad

Pesumasin-kuivatite energiatarve on suurem kui iseseisvatel masinatel, kuid moodsad masinad energiaklassis A on rahakotisõbralikumad kui võiks arvata. Teisalt tähendab kombineeritud masina soetamine oluliselt väiksemat ostukulu – pesumasin-kuivati on odavam kui pesumasin ja kuivati eraldi ning väiksemast ostuhinnast tingitud sääst katab umbes kolme aasta kasutuse.

Pesumasin

Ei kohtle kangaid piisavalt õrnalt

Tihti arvatakse, et pesumasin-kuivatid kasutavad aegunud tehnoloogiat ning kombineeritud süsteemis ei ole kumbki omadus kuigi hea. See ei ole tõsi. Nagu tänapäevased pesumasinad, pakuvad ka pesumasin-kuivatid arvukalt erinevaid pesemis- ja kuivatusprogramme vastavalt kangatüübile. Mõne nõudlikuma materjali jaoks on pesemine ja kuivatamine pesumasin-kuivatis palju parem, kui kuivatamine õhu käes. Näiteks ülerõivastel aitab AEG DualSense® tehnoloogia säilitada nii nende veehülgavust kui ka hingavust.

Pesumasin-kuivateid on keeruline kasutada

Kuigi tegu on n-ö kaks ühes masinaga, siis selle juhtimine ja kasutamine on sama lihtne nagu iseseisva masina puhul. Samuti on näiteks AEG kuivatiga pesumasinatel eelnevalt seadistatud vaheseisakuteta programmid masinas juba olemas, sinul tuleb valida vaid sobiv ning vajutada stardinuppu. Lisaks on võimalik neis masinates soovi korral valida ka ainult pesu või kuivatamise tsükkel.

Head Uudised GoodNews