1. Avaleht
  2. Reis&Puhkus
  3. 2013. aastal tõusis Eesti reisiturul nõudlus kaugsihtkohade järgi
2013. aastal tõusis Eesti reisiturul nõudlus kaugsihtkohade järgi

2013. aastal tõusis Eesti reisiturul nõudlus kaugsihtkohade järgi

2013. aastal tõusis Eesti reisiturul nõudlus kaugsihtkohade järgiWris Reisibüroo hinnangul iseloomustas Eesti reisiturgu 2013. aastal kasvav huvi eksootilisemate kaugsihtkohtade, eelkõige Aasia vastu.

Wris Reisibüroo juhatuse liikme Krista Esta sõnul oli 2013 hea reisiaasta.

„Nii nõudluse suurenemise kui ka sihtkohtade valiku põhjal võib järeldada, et masu mõjud on möödanik. Enim tuntakse huvi just kaugemate sihtkohtade vastu nagu Panama, Mehhiko, Vietnam, Kambodža ja Laos. Populaarne on ka toode „Aasia seiklus“, milles on ühendatud Kuala Lumpur, Bangkok ja rannapuhkus Tais. Talvesihtkohana ollakse avastamas Lõuna-Hiina meres asuvat eksootilist paradiisisaart Hainani,“ rääkis Esta.

Wris Reisibüroo käive kasvas 2013. aastal 10 protsenti, moodustades üle 10 miljoni euro. Üle poole käibest moodustas eelmisel aastal lennupiletite müük, mis kasvas aastaga 8 protsenti. Majutuse müük kasvas 15 protsenti ning vaatamata ilusale suvele suurenes pakettreiside müük 17 protsenti.

Puhkusereiside müüki suurendas mullu eestlaste kasvav huvi eksootilisemate kaugsihtkohtade vastu nagu Tai, Maldiivid, Seišellid, Mauritius,Sri Lanka, Mehhiko ja Vietnam. Talvekuudel oli väga populaarne sihtkoht Saksamaa – seda just suusasõprade seas, kes enamasti siirduvad sealtkaudu Alpidesse. Enim tehti reise lähinaabrite juurde Soome, Venemaale ja Rootsi, kuid populaarsed sihtkohad olid ka Hispaania, Prantsusmaa, Itaalia, Ameerika Ühendriigid ning uue sihtkohana Vietnam. Jätkuvalt kasvab Eestimaa spaapakettide populaarsus, mis on nõutud aastaringselt.

Wris Reisibüroo korraldab peamiselt ameti- ja spetsiaalreise ning paneb kokku individuaalreise reisija soovidest ja vajadustest lähtuvalt. Samuti vahendab Wris mitmeid Eesti, Läti, Leedu ja Skandinaavia reisikorraldajaid, aga ka Saksamaa reisifirma Dertour’i ja Suurbritannia seiklusreiside pakkuja Dragomani reisipakette. 

Head Uudised GoodNews