1. Avaleht
  2. Huvitav
  3. 10 põhjust, miks “Deadpool” on parim sõbrapäevafilm
10 põhjust, miks “Deadpool” on parim sõbrapäevafilm

10 põhjust, miks “Deadpool” on parim sõbrapäevafilm

DeadpoolKui vajad abi, et veenda oma kallimat sõbrapäeval Viaplay’st “Deadpooli” vaatama, siis siin on sulle 10 põhjust, miks “Deadpool” on just see õige film!

1. Tegu on armastuslooga. “Deadpool” esilinastus kinodes valentinipäeva nädalavahetusel, mistõttu reklaamiti filmi kui romantilist komöödiat. Naljaga mindi lausa nii kaugele, et üles riputati vastavasisulised postrid ning telereklaamis nimetati “Deadpooli” armastusfilmiks.

2. Noormees kohtab neiut. Film algab sellega, et Wade Wilson/Deadpool (Ryan Reynolds) kohtab Vanessat (Morena Baccarin), kes on ropu suuvärgiga, kuid kullast südamega. Nende armulugu on oluline osa Deadpooli algupärasest loost.

3. Verine Valentin. Valentinipäeva sümboliteks on tänapäeval šokolaad, lilled ja kõik muu, mille abil väljendatakse lähedust ja kiindumust. Kuid see päev sai oma nime Rooma märtri Püha Valentini nimest. Legend räägib, et Püha Valentin viis salaja läbi kristlikke abielutseremooniaid, mis pahandas keisrit, Claudius II. Ja kui juba Rooma keiser sinu peale tige on, ei saa asjad hästi lõppeda. Valentin mõisteti surma läbi peksu, kividega surnuks loopimise ja kõige tipuks ka pea mahalöömise. Temast sai armastajate kaitsepühak. Kokkuvõtvalt võib öelda, et legendil on rohkem ühist “Deadpooliga” kui mis tahes muu romantika žanrisse kuuluva filmiga.

4. See film on armastuse vili. Jutud “Deadpooli” filmimisest said tegelikult alguse juba 2000. aastal. Ryan Reynoldsi nimi tuli jutuks 2004. aastal. Filmiga on olnud seotud mitmed režissöörid ja lavastajad, kuid alles 2014. aastal, kui mingi osa filmist lekkis vaatajateni ja sai positiivse tagasiside, oli Fox nõus antud projektile käe alla panema. Filmi eelarve oli väiksem kui teistel sama tüüpi filmidel, kuid režissööri Tim Millerit ja Ryan Reynoldsit see ei kõigutanud. Hoopis vastupidi. Ilma nende pühendumiseta ootaks film tõenäoliselt siiani riiulis oma aega.

5. Ryan Reynolds. Reynolds on üks peamistest põhjustest, miks film “Deadpool” üldse linastus. Märkimisväärsel kohal on siin ka tema välimus – temast sai Deadpooli fänn suht kohe, kui sai teada, et Deadpool kirjeldab oma välimust kui “Ryan Reynolds, kes on ristatud Shar Peiga”.

6. Armastust kõikidele. Deadpooli jaoks ei oma sugu mingit tähtsust – tema jaoks armastus on armastus (ja iha on iha). Kuigi “Deadpooli” esimeses osas on olulisel kohal naine, siis filmiga seotud stsenaristid, näitlejad ja produtsendid on kinnitanud, et Deadpool on panseksuaalne. Ryan Reynold läks isegi nii kaugele, et avaldas lootust, et Deadpoolil on tulevikus peika. Kui see pole romantiline, siis mis on?

7. Kriitikud armastavad. Siiani on film saanud kriitikutelt vaid positiivset tagasisidet. Ja kriitikud pole ainsad, kellele see film meeldib. 94 aastane näitlejanna, Betty White, nimetas “Deadpooli” aasta parimaks filmiks ning kiitis heldelt Ryan Reynoldsi nahkkostüümi.

8. Vägivallastseenid sarnanevad õudusfilmi omadele. Kõlab kui põhjus, miks “Deadpooli” valentinipäeval just vaatama ei peaks, kuid siiski. Romantilised komöödiad pole ainsad kohtingufilmid. Õudusfilmid annavad ideaalse põhjuse oma partnerile lähemale pugeda, kui filmis midagi hirmsat juhtub.

9. Parem kui “50 tumedamat varjundit”. “Deadpool” sarnaneb vägagi “50 halli varjundit” ja “50 tumedamat varjundit” filmiga. Filmis näeb kiiksuga ja tiiraseid sekssteene ning magamistoa tabusid. Ja kui “Deadpool” ei pruugi olla kõige romantilisem film, on ta kindlasti romantilisem kui “50 tumedamat varjundit”.

10. Igaühele midagi (va lastele). “Deadpool” võib olla ootamatu valentinipäevavalik, kuid ta pakub rõõmu igas vanuses naistele ja meestele. Film paneb sind ümber mõtlema, milline peab olema superkangelane või film superkangelasest.

Head Uudised GoodNews