1. Avaleht
  2. Reis&Puhkus
  3. Viking Line’i laevadega saab sel suvel ilma ümberistumiseta Tallinnast Stockholmi
Viking Line’i laevadega saab sel suvel ilma ümberistumiseta Tallinnast Stockholmi

Viking Line’i laevadega saab sel suvel ilma ümberistumiseta Tallinnast Stockholmi

Foto: Viking Line
Foto: Viking Line

12. juunist kuni 31. augustini teevad Helsingi-Stockholm liinil seilavad Viking Line’i parvlaevad Gabriella ja Mariella ühe edasi-tagasi lisareisi Helsingi-Tallinn liinil. Eesti reisihuvilistele avaneb võimalus astuda Tallinnas laeva pardale ning jõuda ilma ümberistumiseta Ahvenamaale või Stockholmi.

Tavaliselt seisab hommikul Stockholmist Soome pealinna jõudnud laev terve päeva Helsingi sadamas, et sealt õhtul jälle Rootsi poole suunduda. Selle asemel võtab see sel suvel peale Tallinna soovivad reisijad ja autod ning väljub Helsingist kell 11.00. Saabumine Tallinna on kell 13.40 ning tagasiteele Tallinnast Helsingisse asutakse kell 14.25.

“Oleme juba pikalt tundnud vajadust lisada ressursse Helsingi-Tallinn liinile ja seda eriti suvisel tipphooajal. Väljakuulutatud lahendus on tulemus nii öelda raamist välja mõtlemisele ning minu arvates suurepärane viis saada uut kuluefektiivset kasu meie olemasolevast laevastikust,” ütles Viking Line’i kontserni juht Mikael Backman.

Eestimaalastele, kes soovivad külastada suvist Stockholmi või suunduda elamusterohkele auto- või jalgrattamatkale Ahvenamaa saarestikku, pakub uus laevaühendus mugava võimaluse sõita otse sihtkohta ümberistumiseta. Tallinnast kell 14.25 väljuv Gabriella või Mariella teeb Helsingis lühikese vahepeatuse kell 17.05-18.15, et jõuda Mariehamni sadamasse varahommikul kell 04.25 ning Stockholmi kell 10.00 hommikul. Laev asub Stockholmist tagasiteele õhtul kell 18.00.

Vaheldumisi ülepäiviti liinil sõitva Gabriella ja Mariella reisigraafikute uuendusega on Viking Line’il suvisel ajal pakkuda kolm väljumist päevas Helsingist Tallinna. Asjaolu mõjutab ka marsruuti igapäevaselt teenindava Viking XPRS-i hommikupoolseid väljumisaegu. Selle hommikune väljumine Tallinnast muudetakse suvekuudeks praegusest tund aega varasemaks ehk kella 7.00-ks. Helsingist tagasi Tallinna väljub Viking XPRS kell 10.00. Õhtuste väljumiste ajad ei muutu.

Lisainfot Ahvenamaast, saarestiku vaatamisväärsustest ning toitlustus- ja majutusvõimalustest (alates luksuslikust hotellist kuni lihtsa puhkemajakesteni) võib lugeda Viking Line’i kliendiajakirjast Compass.

Viking Mariella ja Viking Gabriella on üle 2100 kajutikohaga ning rohkem kui 400 sõiduautot enda pardale mahutavad reisiparvlaevad, mis on valminud 1985. ja 1992. aastal. 2006. ja 2008. aastal läbisid laevad ulatuslikud uuenduskuurid. Mõlemas laevas on palju erinevaid restorane, baare ja meelelahutuskohti, seminari- ja koosolekuruume (mis suvisel ajal muudetakse laste mängumaailmaks), saunaosakond koos basseinidega, Tax Free -kauplus ning Itaalia ökotooteid kasutav kaasaegne Travel Spa ilusalong.

Head Uudised GoodNews