1. Avaleht
  2. Huvitav
  3. VIDEO I Värsked ministrid Kristian Jaani ja Liina Kersna: see on elumuutev otsus ja unetunde on jäänud vajaka
VIDEO I Värsked ministrid Kristian Jaani ja Liina Kersna: see on elumuutev otsus ja unetunde on jäänud vajaka

VIDEO I Värsked ministrid Kristian Jaani ja Liina Kersna: see on elumuutev otsus ja unetunde on jäänud vajaka

„Duublis“ on külas Kristian Jaani, kes viskas prefektipagunid nurka ja asub korruptsiooni paljastama siseministrina. Milline on aga distantsõppe tulevik, seda uurime uuelt haridus- ja teadusministrilt Liina Kersnalt.

Liina on viimased 6 aastat olnud aktiivselt riigikogus ja tegelenud haridusküsimustega, seega valitsusse asumine ei ole tema jaoks liialt suur muudatus. Ta tunnistab, et tema mõtted kattuvad paljuski ka valitsuskaaslastega ning kõigil oli hea meel tema jutu üle. “Kui haridus-ja teadusminister midagi väidab, peab seal taga olema fakt ja mingi number,” selgitab Liina ja lisab, et võtab asja väga tõsiselt.

Liina on ühtlasi väga õnnelik oma kaaskolleegi Kristiani üle. “Mul on nii hea meel, et ta selle pakkumise vastu võttis, sest ta on tõeline lähisuhte vägivalla ekspert ja ma usun, et me saame veel suuri asju ära teha,” kiidab ta.

Nii Kristian kui Liina kinnitavad, et kogu valitsuse moodustamise ja ametisse asumisega on puudu tulnud ka unetundidest. “See on elumuutev otsus ja kohanemine võtab aega. Vormiga oli hea lihtne, iga hommik ei pidanud mõtlema, mida selga tuleks panna,” naljatleb Kristian.

Miks aga ikkagi otsustas nii pika politseitöö staažiga Kristian ministrikoha vastu võtta? “Väga oluline on pere toetus ja kuna neil ei tekkinud šokiemotsiooni, otsustasin selle vastu võtta. Ma usun, et inimene ei tohi jääda mugavustsooni,” selgitab ta ja lisab, et otsuse vastu võtmine ei olnud lihtne.

EKREl on aga tuhandeid toetajaid ja osad neist on ka jätkuvalt veendunud, et kõike kontrollib ja juhib süvariik. Kristian selle ohtu ei usu. “Eesti on väga turvaline paik elamiseks, ent igasugu imelistel inimestel tuleb silma peal hoida siiski,” ütleb ta.

Head Uudised GoodNews