1. Avaleht
  2. Nõuanded
  3. VIDEO I Laura Kassin: appi, ma vihkan oma tööd! Mida teha?
VIDEO I Laura Kassin: appi, ma vihkan oma tööd! Mida teha?

VIDEO I Laura Kassin: appi, ma vihkan oma tööd! Mida teha?

Buduaari suve lõpupeol Butterfly Lounge’is astus üles personalileidja Laura Kassin, kes rääkis tööõnnest. Kuna veedame tööl nii suure osa oma ärkvelolekuajast, usub Laura, et peame olema töökohal, mis on meie jaoks meeldiv ja arendav. Ta usub, et see on kõigi jaoks võimalik. Kui tunned, et su töökohas jääb midagi vajaka, on seda võimalik muuta. Ta jagas viit lihtsat sammu, kuidas seda teha.

Kuna veedame tööl nii suure osa oma ärkvelolekuajast, peame olema töökohal, mis on meie jaoks meeldiv ja arendav.

Pane kirja, mis on sinu jaoks töökoha juures oluline ja mis sind praeguses töökohas häirivad

Näiteks sul on ebamugav istuda, sul on vaja paremat tooli või kuvarit, sulle ei sobi tööajad, midagi muud töökorralduse juures, ei meeldi mõni kolleeg.

Pane paika prioriteedid

Ilmselt sa ei saa muuta kõike, aga pane paika, mis on kõige olulisemad asjad, mida kindlasti tahaksid muuta.

Foto: Jane Vogt

Hakka mõtlema lahendustele

Saad teha iseendaga väikse ajurünnaku. Näiteks sul on ebamugav tool – ära mine ülemuse jutule, et tahad uut tooli. Tema jaoks on see lisatöö ja ta ilmselt unustab selle. Võta paar kontorimööbli lehekülge, tee väike tootevõrdlus ja vali välja kaks varianti, mille oma juhile esitled.

Kui ei sobi kontori asukoht ja läheb liiga kaua tööle minekuks, ei hakka keegi ilmselt kontorit kolima, aga ehk õnnestuks olla mõned päevad kodukontoris või muuta töö kellaaegu.

Lepi kokku 1-1 vestlus oma ülemusega

Teavita teda ette ja ütle ausalt, et sul on mõned ettepanekud. Suurem osa juhte on sellele avatud ja soovivad tagasisidet kuulda. Sinu ülesanne on end kohtumiseks hästi ette valmistada – vaata peeglisse, kui hea töötaja sa oled ja kui hästi oskad seda argumenti välja tuua. Mis väärtust sa oled ettevõttes loonud? Mõtle välja lahendused oma muredele ja tee protsess juhi jaoks võimalikult lihtsaks ja maanda tema hirme – ka temal on ilmselt eelarved ja reeglid, nii et mõtle, mis kasu saab tema sellest, kui laseb sul näiteks tulla hiljem tööle või ostab sulle uue kontoritooli.

Laura Kassin. Foto: GoodNews, Jane Vogt

Lepi kokku konkreetne tähtaeg

Olenevalt sellest, kui suured murekohad on, leppige juhiga kokku, mis on tähtaeg, et need asjad sinu jaoks muutuksid. Kui need asjad ei saa tehtud, pead omaenda piiridest kinni pidama ja mõtlema alternatiividele.
Kui tähtaeg on kokku lepitud, lähevad asjad tõenäoliselt paremaks. Kui su soove ignoreeritakse, ehk peaks vaatama väljapoole.

Sinu elu on sinu kätes

Isegi kui olukord tundub natuke lootusetu, tea, et just sina saad oma elu muuta. Haara initsiatiiv, tee julge samm – see võib tunduda hirmutav, aga proovi ja vaata, mis saab. Kõige hullem, mis võib juhtuda on see, et juht saadab su Kuu peale – aga mis siis ikka, saadki kiiremini edasi liikuda ja suure tõenäosusega lähevad asjad paremaks.

Head Uudised GoodNews