1. Avaleht
  2. Reis&Puhkus
  3. Väinamere Liinid viib Kuivastu-Virtsu liini tänasest tihedale 35-minutilisele graafikule
Väinamere Liinid viib Kuivastu-Virtsu liini tänasest tihedale 35-minutilisele graafikule

Väinamere Liinid viib Kuivastu-Virtsu liini tänasest tihedale 35-minutilisele graafikule

Väinamere Liinid lisab tänasest sügistalvisesse graafikusse 120 kommertsreisi nädalas, reisid väljuvad nüüd mõlemast sadamast 35-minutiliste intervallidega nagu kõrghooajalgi. See on järjekordne samm lähemale tihedale aastaringsele laevagraafikule ehk püsiühendusele laevadega.

Väinamere Liinide juhataja Urmas Treieli sõnul oli kommertsreiside lisamine graafikusse hädavajalik samm. „Sõita soovijate hulk on nii suur, et Majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi tellitav rahulik 1h10min väljumistega graafik ei rahulda saarlaste huve. Teenuse võimekus peab käima ees nõudlusest, teenuse areng omakorda kasvatab otseselt tarbijate hulka. Elu näitab, et niipea, kui on loodud võimalused ja on mugav graafik, kasvab kohe ka reisijate arv. Sügisene kasv pole varem olnud nii suur kui tänavu. Septembris kerkis reisijate arv 12 protsenti. Samuti püstitas möödunud nädalavahetusel toimunud Saaremaa Ralli aegne nõudlus uue tippajavälise rekordi – 2398 sõidukit, kes kõik said tänu 35-minutilisele graafikule üle väina ilma ooteaegadeta. Seega oli ilmselge, et saarlaste huvides tuleb meil endal võtta sügistalvise graafiku tihendamisel initsiatiiv,“ rääkis Treiel.

Treiel märkis, et operaator soovib pidevalt tõsta teenindusstandardit. „Saartega ühenduse areng ei peatu enam kunagi nii pikkadeks aastateks nagu see oli enne uute laevade tulekut. Nüüd on meil igal aastal plaanis mitu põhimõttelist uuendust, mis tõstavad teenuse järjepidevalt uuele tasemele. Aastaringne tihe sõidugraafik on aluseks kogukonna arengu vajadustele,“ rääkis Treiel. „Meie praegune uus standard on teenindada tavapäevadel vaid ülemist autotekki kasutades – juba uusi laevu ehitades arvestasime, et kehtiva avaliku liiniveo lepingu tingimustele (400 liinimeetrit mahutav laev) vastavat teenust saaks pakkuda ka üksnes ülemist tekki kasutades. Alumist autotekki, mis on juhtidele mõnevõrra ebamugavam, kasutame tippaegadel ja ohtlike veoste reisidel „varulaevana“. Teenuse maksumus on riigile oluliselt odavam, kui tippnõudluse jaoks pole vaja rakendada lisalaeva, vaid sama laeva täiendavat võimsust.“

Väinamere Liinid teeb Kuivastu-Virtsu liinil 35-minutilise graafiku saavutamiseks nädalas lisaks 120 kommertsreisi. Tihe graafik kestab kuni 17. novembrini.
Kommertsreisidega graafik on e-pileti ostukalendris www.tuulelaevad.ee.

Head Uudised GoodNews