1. Avaleht
  2. Huvitav
  3. UURING I Eestlaste eelistatuim teele kaasa võetav kohv on Circle K-s
UURING I Eestlaste eelistatuim teele kaasa võetav kohv on Circle K-s

UURING I Eestlaste eelistatuim teele kaasa võetav kohv on Circle K-s

Rahvusvahelise uuringufirma IPSOS uuringu kohaselt hindavad Eesti tarbijad parimaks teele kaasavõetavaks kohvijoogiks Circle K (60%) kohvi. Sellele järgnevad CoffeeIn (52%) ning Reval Cafe (36%) kohvijoogid.

„Circle K kliendilubadus on tagada suurepärane kohvi kvaliteet, hea maitse ja lihtne kättesaadavus, sealjuures hoolides ka keskkonnast ning panustades jätkusuutlikusse ärisse. Rõõmustav on näha, et meie pingutusi on märgatud ja kliendid eelistavad jätkuvalt just Circle K teenindusjaamasid oma kohvi ja kuuma joogi valikul,“ lausus Circle K Eesti ASi kaubandusdirektor Diana Veigel.

Uuringufirma IPSOS läbiviidud uuringus hinnati nii kütusejaamade kui teiste teele kaasavõetavate kohvijoogipakkujate sortimenti, kohvijookide maitset ja kvaliteeti, kuid ühtlasi ka kasutatavate kohvimasinate ja teeninduse kvaliteeti ning kiirust. Ühtekokku võrreldi 13 erinevat pakkujat, kelle seast parima maitsega kohv on jätkuvalt Circle K-s (60%). Järgnevad CoffeeIn (52%), Reval Cafe (36%), Olerex (35%) ning McDonalds (19%). Ka toote kättesaamise kiirust ja ühtlast kvaliteeti hinnati Circle K tugevuseks.

„Uuringust järeldub, et tarbijad hindavad enim kohvi maitset ning kohviubade kvaliteeti. Kuna kohv on meie teenindusjaamade üks ostetuimaid tooteid, siis viime regulaarselt ka enda klientide seas läbi küsitlusi mõistmaks tarbijate eelistusi. Jätkuvalt peavad tarbijad kõige olulisemaks kohviubade maitset ja kvaliteeti (71,9%), märkimisväärselt on tõusnud keskkonnasäästlikkuse hindamine, mida peab oluliseks 62,6% küsitletutest,“ selgitas Veigel. Ta rõhutas, et keskkonnasäästlikku mõtteviisi edasikandmiseks on Circle K-s kasutusel ainult Rainforest Alliance sertifitseeritud kohvioad, mis pärinevad farmidest, kus tegutsetakse õiglase kaubanduse põhimõttel.

„Ilmselt hindavad eestlased Circle K kohvi parima maitsega kohviks ka seetõttu, et uue kohvioa ja rösti valimisel testime sadu erinevaid kohvisorte, vastamaks siinsele maitse-eelistusele. Näiteks on meie kohvioad spetsiaalselt meie retsepti ja klientide eelistuste järgi röstitud, mitte masstoodang,“ kirjeldas Veigel.

Tema sõnul on järjepidevalt eestlaste eelistatuim kohvijook piimakohv värske 2,5% Alma piimaga, sellele järgnevad cappuccino ja cafe latte. „Piimaga kohvi eelistavad 80% tarbijatest ning enamasti tarbitakse 1-2 kohvijooki päevas. Ühe populaarsem on tarbijate seas ka 500 ml suurune XL kohv, mida eelistab 28% tarbijatest,“ lausus Veigel.

Circle K kaubandusdirektor nentis, et jätkusuutlikkuse suurendamine on terve Circle K kontserni eesmärk ning siin ei piisa vaid kohviubade tarnija hoolikast valikust, vaid iga tarbija saab anda enda panuse keskkonnasäästlikkuse suurendamiseks. „Viimased paar aastat oleme kutsunud üles tarbijaid kasutama enda termostopsi, millega kuum jook on 20% soodsam. Kurvastav on aga see, et soodustus veel ei ole muutnud tarbijaeelistusi, ehk tarbijad ei vali enda kohvitopsi plasttopsi asemel,“ lausus Veigel ja tuues välja, et aastate pikkuse propageerimise tulemusel täna vaid ca 2% tarbijatest on olnud valmis võtma kasutusele enda korduvkasutatava kohvi- või kuuma joogi topsi.

Rahvusvaheline uuringufirma IPSOS tarbijauuringutes osaleb igakuiselt 600-900 inimest ning tulemused kalibreeritakse kvartaalseteks. Uuringusse olid arvatud Eesti suurimad kütusejaamad Circle K, Alexela, Olerex, Neste, poekett R-Kiosk, CoffeeIn, kiirtoidurestoranid McDonalds ja Hessburger ning supermarketite ketid nagu Selver, Rimi ja Prisma.

Head Uudised GoodNews