1. Avaleht
  2. Reis&Puhkus
  3. TOP10! Vaata, millised on talvehooaja kõige populaarsemad reisisihtkohad
TOP10! Vaata, millised on talvehooaja kõige populaarsemad reisisihtkohad

TOP10! Vaata, millised on talvehooaja kõige populaarsemad reisisihtkohad

Fotod: Shutterstock

Reisiagentuuri statistika näitab, et sügiseks ja talveks on ette ostetud rohkem puhkusereise, kui samal perioodil aasta tagasi – Eesti inimesed broneerivad agaralt suve pikendamise reise, kõige rohkem puhkusereise on ostetud oktoobrikuusse ning populaarseim sihtkoht on Kreeka.

Estraveli turundusdirektori Airi Ilisson-Cruzi sõnul näitab võrdlus eelnevate aastatega, et eestlased mõtlevad usinamalt, kui kunagi varem suve pikendamise peale mõnes soojema kliimaga sihtkohas: “Talvehooajaks ehk oktoobrist aprillini on juba täna ostetud tuhandeid reise. Kõige rohkem reise on ette broneeritud oktoobrikuuks ja eelkõige Kreekasse, kuhu reisida soovijad peavad kiirustama või siis arvestama sellega, et parima hinna ja kvaliteedi suhtega lennupileteid ja hotelle ei pruugi kõigile enam jaguda.”

Kõige rohkem reise on ette broneeritud oktoobrikuuks ja eelkõige Kreekasse.

Sügis-talvisel perioodil on eelistatud soojemad sihtkohad ja puhkusereiside esikümnesse kuuluvad riigid on jäänud võrreldes eelmiste talvehooaegadega valdavalt samaks. Sügisel reisitakse Vahemere maadesse: Kreekasse, Hispaaniasse, Türki ja Küprosele. Talvel, kui Euroopas juba jahedam, külastatakse kaugemaid sihtkohtasid, näiteks USAd, Taid ja Araabia Ühendemiraate. Kanaari saartele reisitakse läbi aasta, sest saarte lõunarannikul on aastaringselt puhkamiseks sobiv kliima.

Talvehooaja puhkusereiside sihtkohtade TOP 10:

1. Kreeka
2. Hispaania (sh Kanaari saared)
3. Egiptus
4. USA
5. Türgi
6. Küpros
7. Tai
8. Soome
9. Araabia Ühendemiraadid
10. Itaalia
(Perioodiks oktoober 2018 kuni aprill 2019 ette ostetud puhkusereisid. Allikas: Estravel)

Kui aasta lõikes müüb Estravel kõige enam eraldi lennupileteid ja hotellimajutust, siis talveperioodiks on ette ostetud kõige rohkem pakettreise, millele kehtivad kuni suve keskpaigani varajase tellija soodushinnad. “Uudisena korraldame sel talvehooajal Estravelis ka ise pakettreise, millest kõige rohkem on ette ostetud Dominikaani Vabariigi Puerto Plata reise. Huvi tuntakse ka Miami reisipakettide vastu, kus on ühendatud maailmakuulsad rannad ja vaatamisväärsused Bahama saarte kruiisiga. Suusahuvilistele pakume aga reisipakette Lapimaa suusakuurortidesse mugavate Finnairi otselendudega,” loetles Airi Ilisson-Cruz.

Estraveli statistika järgi on talvereisiks kulutatav summa veidi tõusnud: keskmine talveperioodiks ette ostetud nädalane reis maksab 550 eurot reisija kohta, samas kui aasta tagasi oli selleks summaks pisut üle 500 euro ning viis aastat tagasi 410 eurot. Keskmine reisi pikkus on nädal kuni kaks ja sõltub sihtkoha valikust. Näiteks ollakse Kreekas keskmiselt nädal aega koha peal, samas kui Kanaari saartele või USAsse minnakse pigem kaheks nädalaks.

Head Uudised GoodNews