1. Avaleht
  2. Ole teadlik
  3. Tele2 kingib jaanipäeva puhul töötajatele 2 vaba päeva
Tele2 kingib jaanipäeva puhul töötajatele 2 vaba päeva

Tele2 kingib jaanipäeva puhul töötajatele 2 vaba päeva

Fotod: Pixabay

Tänavused jaanipühad langevad nädalavahetusele ning inimesed ei saa lisaks ühtegi vaba päeva. Eestlastel on võrreldes teiste Euroopa riikidega puhkusepäevi niigi vähem ning seetõttu on osad ettevõtted otsustanud ise anda töötajatele nädalavahetusele sattunud pühade eest kompensatsiooniks vabu päevi nädala sees.

Tele2 personalidirektori Helena Everti sõnul on eestlastel võrreldes teiste Euroopa riikidega lisapuhkusepäevi palju vähem. „Rootsis on 14, Soomes 13 ja Prantsusmaal 15 riigipüha ning pigem reeglina kompenseeritakse nädalavahetusele sattunud pühad nädala sees. Kuigi vaba päeva andmise kasu on teaduslikult tõestatud ning seda soovitab ka Eesti Ametiühingute Keskliit, siis meie seadustes see reguleeritud pole. Seetõttu annavad osad ettevõtted oma töötajatele ise vaba päeva lisaks,” ütles Evert.

OECD andmetel töötab eestlane keskmiselt 1852 tundi aastas, millega me oleme maailma töörügajate edetabelis kümnendal kohal.

Helena Everti sõnul on nädalavahetusele sattuvate riigipühade eest vaba päeva andmine ning sellega piisava puhkuse võimaldamise kasu teaduslikult tõestatud. Ettevõttele tasub see reaalselt ka majanduslikult ära ja seetõttu annab Tele2 näiteks tänavu nädalavahetusele sattunud jaanipühade eest töötajatele kaks lisa puhkusepäeva ning vaba päev võimaldati ka Eesti suure sünnipäeva puhul, mis sattus laupäevale.

“Puhkusepäevadest ilmajäämine tekitab inimestes ebaõigluse tunde. Vaba päeva andmine seevastu vähendab stressi ja viha tekkimist,” tõdes personalidirektor.

“OECD uuringu tulemused näitavad, et töötatud tundidel ja produktiivsusel on otsene seos,“ märkis Evert ning lisas, et rohkem töötunde tähendab tegelikult vähem efektiivselt töötavaid inimesi. Kõige produktiivsemad riigid maailmas on Saksamaa ja Prantsusmaa – mõlemas on enam kui 30 tasustatud puhkusepäeva aastas.

“Regulaarne töölt vabade päevade saamine parandab inimese keskendumist ning kindlasti muudab ka töö palju meeldivamaks,“ rääkis Evert.

Regulaarne töölt vabade päevade saamine parandab inimese keskendumist ning kindlasti muudab ka töö palju meeldivamaks.

Head Uudised GoodNews