1. Avaleht
  2. Huvitav
  3. Tehisaru ekspert selgitab: millised on parimad AI tööriistad, mida juba täna kasutada saab?
Tehisaru ekspert selgitab: millised on parimad AI tööriistad, mida juba täna kasutada saab?

Tehisaru ekspert selgitab: millised on parimad AI tööriistad, mida juba täna kasutada saab?

Tehisintellekt on arenenud tohutul kiirusel ning et olla tööturul konkurentsivõimeline, on oluline osata selle nutikust enda kasuks ära kasutada. Tehisaru ekspert ja ettevõtete koolitaja Jarmo Tuisk jagas nõuandeid, kuidas oma igapäevastes tegemistes tehisintellekti lahendusi kasutada ning mida peaks meeles pidama.

Koosolekud ja nõupidamised on tööpäevade oluliseks osaks, kuid need võivad sisaldada nii palju informatsiooni, et vestluse lõpuks on kokkusaamise alguses tehtud lubadused ununenud. Selleks, et saaksid aruteludes endast kõik anda ja ei peaks kulutama aega märkmete tegemisele saad appi võtta tehisintellekti.

„Rahvusvahelises töökeskkonnas on heaks abimeheks AI tehnoloogial põhinevad helisalvestiste transkribeerimise võimalused,“ sõnas Tuisk. „Need veebilehed või rakendused salvestavad koosoleku ning hiljem kirjutavad heli loetavaks tekstiks. Tehisaru on juba nii nutikas, et oskab eraldada ka erinevad rääkijad ning pärast teksti loomist genereerib ta sulle lühikese kokkuvõtte olulisematest punktidest.“

Need veebilehed või rakendused salvestavad koosoleku ning hiljem kirjutavad heli loetavaks tekstiks. Tehisaru on juba nii nutikas, et oskab eraldada ka erinevad rääkijad ning pärast teksti loomist genereerib ta sulle lühikese kokkuvõtte olulisematest punktidest.

Tuisk tõi välja ka selle, et uue Samsung Galaxy S24-seeria telefonidel on transkribeerimise funktsioon juba sisse ehitatud ja nii saad pikkadest vestlustest teha kokkuvõtteid ükskõik kus sa ka poleks. „Oluline on meeles pidada, et enne salvestamist tuleb kindlasti kõiki vestluses osalejaid salvestamisest teavitada,“ tuletas tehisintellekti ekspert meelde.

Mahukate artiklite, aruannete ja uuringute läbi töötamine on väga ajakulukas tegevus. Taaskord saab tehisintellekt selle murega aidata, sest see on juba üpris osav nii tekstide analüüsimises kui ka sisukokkuvõtete loomises.

Tuisk lisas: „AI oskab väga hästi leida tekstist kõige olulisema ning see säästab tohutult iga inimese aega, kes töötab suure teksti hulgaga. See annab sulle võimaluse keskenduda vaid kõige olulisemale ning tüütu kokkuvõtete tegemine võtab nüüd ainult paar sekundit.“

AI oskab väga hästi leida tekstist kõige olulisema ning see säästab tohutult iga inimese aega, kes töötab suure teksti hulgaga.

Tehisintellekt on suurepärane tehnoloogia ka informatsiooni otsimiseks ja enda taustateadmiste laiendamiseks. „Tehisaru töötab põhimõttel, et ta ennustab varsema kogemuse põhjal sinu küsimusele kõige tõenäolisema vastuse ning sa saad alati temalt samal teemal infot juurde küsida “ rääkis Tuisk.

Aina populaarsemaks on muutumas ka pildi otsingud ehk kui inimene näeb päriselus või sotsiaalmeedias mõnda huvipakkuvat eset, saab ka selle internetiavarustest üles leida. „Uutel Samsungi telefonidel on põnev AI lahendus, mille nad on välja töötatud koostöös Google’iga. Selle abil saad esemele lihtsalt ringi ümber teha ning telefon teostab sulle koheselt Google otsingu,“ jagas Tuisk oma kogemust.

Tehisaru pakub mitmeid lahendusi, mis igapäevatööd lihtsustavad ning produktiivsust tõstavad, kuid ära ei tohi unustada andmekaitse ja privaatsuse tagamist ning tehisintellekti tuleb kasutada kindlasti vastavalt seadusandlikele nõuetele ja eetilistele põhimõtetele. „AI ei tule ja ei tee tööd sinu eest ära. See on eelkõige abiline, et saaksid olla efektiivsem ja nutikam,“ sõnas Jarmo Tuisk.

Head Uudised GoodNews