1. Avaleht
  2. Ole teadlik
  3. TASUB TEADA! Korteri või kontori õhu kvaliteeti saab parandada ionisaatorit kasutades
TASUB TEADA! Korteri või kontori õhu kvaliteeti saab parandada ionisaatorit kasutades

TASUB TEADA! Korteri või kontori õhu kvaliteeti saab parandada ionisaatorit kasutades

kontorisMe veedame talvel enamiku ajast suletud ruumides, kus õhk võib olla välisõhust kuni kümme korda saastunum. Lisaks alandab keskküte oluliselt õhuniiskuse taset. Pikas perspektiivis võib see meie tervist kahjulikult mõjutada.

Igapäevane ja pikaajaline halva kvaliteediga õhuga keskkonnas viibimine võib põhjustada erinevaid probleeme. Kui veedame vaid mõne tunni halva õhuga suletud ruumis, siis hakkame tundma väsimust, meie mõtlemine ja reaktsioonid aeglustuvad ja me muutume uniseks. Ent halb õhk võib põhjustada ka palju tõsisemaid probleeme ja haigusi nagu püsiv väsimus, unetus, hingamiselundite probleemid, astma, allergiad, siinuste probleemid, aevastamine, peavalud ja migreen, peapööritus jms.

Õhu puhastamine loomulikul teel

Korteri või kontori õhu kvaliteeti saab parandada ionisaatorit kasutades. Ionisaator on negatiivseid ioone väljastav seade. Negatiivsed ioonid on ebastabiilsed ja otsivad positiivseid ioone (tolm, viirused, bakterid, lõhnad, lestade väljaheited, sigaretisuits, aerosoolid jne), “sundides” need maha kukkuma.
See on lihtne viis positiivsetest ioonidest vabanemiseks. Negatiivsed ioonid on täiesti looduslikud vahendid õhu puhastamiseks. Ionisatsioon on kõige lihtsamini jälgitav looduses, kui ilm muutub või tsüklon läheneb.
Positiivsete ioonide arvu kiirel suurenemisel enne tormi on negatiivne mõju meie heaolule, sellal kui märgatavalt suurem arv negatiivseid ioone pärast tormi tekitab meis värske ja kosutava tunde. See toimib samamoodi suletud ruumides: pärast ionisatsiooni on õhu kvaliteet märgatavalt paranenud.
See aga on kasulik meie tervisele ja heaolule. Paljudes riikides juba tunnustatakse ionisaatoreid meditsiiniseadmetena.

Lisaniisutus talvel

Õhuniiskus on veel üks meie heaolu mõjutav tegur. Õhuniiskuse tase kodumajapidamises peaks olema vähemalt 40% või veelgi kõrgem ehk kuni 60%, kui teid vaevavad hingamiselundite probleemid. Suhteline õhuniiskus on talvel madalam. Õhk on juba jahe ja kuiv, ent keskküte kuivatab seda veelgi.
Seetõttu on soovitav kodus ruume tihti õhutada ning kasutada niisutajaid õhuniiskuse taseme suurendamiseks. See aitab vältida mitmeid terviseprobleeme – kuivi siinuseid, lõhenenud huuli, kipitavaid silmi ning hingamissüsteemi nakkusi ja haigusi. Kui õhuniiskuse tase on liiga madal, siis võib see põhjustada väsimust ja halvendada keskendumisvõimet.
Lisaks põhjustab see ruumis tolmu ja staatilise elektri tasemete suurenemist. Paljud inimesed ei pööra tähelepanu sellistele probleemidele või ei seosta neid õhuniiskusega. Nad ei mõista, et miski on valesti, enne kui lehtpuupuidust toapõrand hakkab pragunema või mööblil ilmnevad kahjustused.
Tänu kaasaegsetele teadmistele ja tehnoloogiale on selliseid probleeme lihtne vältida: kasutage lihtsalt ionisaatorit ja niisutajat.

Negatiivsete ioonide positiivne toime

Korteri või kontori õhu kvaliteeti saab parandada ionisaatorit kasutades. Ionisaator on negatiivseid ioone väljastav seade. Negatiivsed ioonid on ebastabiilsed ja otsivad positiivseid ioone (tolm, viirused, bakterid, lõhnad, lestade väljaheited, sigaretisuits, aerosoolid jne), “sundides” need maha kukkuma. See on lihtne viis positiivsetest ioonidest vabanemiseks.

Allikas: Dormeo 

Head Uudised GoodNews