1. Avaleht
  2. Reis&Puhkus
  3. Täna avatakse Tallinna Jõuluturg 2014
Täna avatakse Tallinna Jõuluturg 2014

Täna avatakse Tallinna Jõuluturg 2014

foto_Sergei Zjuganov, © ChristmasMarket.eeTäna kell 16.50 kuulutavad Kesklinna vanem Alar Nääme ja jõuluturu korraldaja Diana Harusoo Raekoja platsil avatuks Tallinna Jõuluturu 2014.

Järgneval kontserdil jagavad pealtvaatajatele rõõmu ja lusti E.T.A. tantsukool, tantsutrupp Modus ja V.A.T. stuudio.

Tallinna Kesklinna vanema Alar Nääme sõnul on jõuluturg aastatega kasvanud üheks Tallinna sümbolürituseks, mida tunnustavad ja ootavad nii linlased kui meie külalised kõikjalt maailmast. „Jõuluturg pole pelgalt kauplemise koht, vaid turu avamisega saabub meile too imeline rahuaeg, kui soovid saavad teoks, unistused täituvad ja kellade helinal jõuab kaugelt põhjamaalt kohale punase kuuega vana, kaasas mahukas kingikott,“ lisas Nääme.

Raekoja platsi jõuluturu korraldaja Diana Harusoo kinnitas, et jõuluturul on ka sellel aastal lähtutud põhimõttest eelistada kaupu, mida suurtest kaubanduskeskustest ei leia. „Meie eesmärgiks on pakkuda kordumatut kodumaist käsitööd, mahekaupu ja talutoodangut, ning muidugi kuhjaviisi jõulurõõmu,“ selgitas Harusoo.

„Jõuluturg pakub elamusi igale vanusele,“ lubas Harusoo. „Alates esimese advendiküünla süütamisest 30. novembril, saavad mudilased ja nende vanemad lugeda salmi jõuluvanale, kellel on igaühe jaoks varuks magus kingitus ja pikk pai. Advendiajal leiab turuplatsile püstitatud põhjapõtrade aedikus endale kodu tegus põdrapere, kelle tegemistele saavad huvilised kaasa elada. Nädalalõppudel toimub suurel laval kultuuriprogramm, kus kaalukas osa kuulub jõuluteemalistele etteastetele. Eraldi väärivad esiletõstmist tantsuansambel Tuisuline, Black & White tantsustuudio, rahvatantsuselts Pääsuke, mudilaskoor Ellerhein, rahvatantsuansambel Sõleke, käsikellastuudio Kellaring, Nõmme Noortemaja liikumisrühm, segakoor Vox populi ja tantsuansambel Kullaketrajad. Kindlasti leiab iga turuline esinejate seast oma lemmiku.”

_MG_4865Kultuuriprogramm käivitub 21. novembri avakontserdiga, ent tõelist jõuluaja algust tähistab esimese advendiküünla süütamine pühapäeval, 30. novembril, kell 14.00 Tallinna linnapea Edgar Savisaare ja Tallinna praosti Jaan Tammsalu poolt. Esinevad Tallinna Jaani kiriku koor, Kaarli koguduse kontsertkoor, Toomkoguduse koor, Peeteli Kammerkoor, Püha Vaimu Kammerkoor, Nõmme Rahu koguduse koor ja Viimsi koguduse koor.

Kolmapäeval, 24. detsembril, kuulutab linnapea välja jõulurahu.

Jõuluturule on põhjust tulla ka aastavahetuseks. 23.30 astub üles kabareetrupp Flash kavaga Moulin Rouge. 00.10-02.00 saab nautida meeleolukat muusikat ning soovi korral ka jalga keerutada.

Jõuluturg on avatud iga päev kell 10.00-19.00, kuumi jooke pakutakse kuni 23.00.
Kultuuriprogramm toimub reedel 16.00-18.00, laupäeval kell 17.00-19.00 ja pühapäeval 12.00-14.00. Jõuluvana ootab alates 30. novembrist oma majas lapsi iga päev 12.00-18.00.

Turg on avatud 10. jaanuarini 2015.

Uuri Jõuluturukohta lähemalt kodulehelt!

Leia palju põnevat ka Jõuluturu sotsiaalmeediakanalitest!

Instagram!
Twitter!
Pinterest!

Head Uudised GoodNews