1. Avaleht
  2. Ole teadlik
  3. TALLINNA TEADE I Pühapäeva õhtul saabuv uus külmalaine toob muutlikud ilma- ja teeolud
TALLINNA TEADE I Pühapäeva õhtul saabuv uus külmalaine toob muutlikud ilma- ja teeolud

TALLINNA TEADE I Pühapäeva õhtul saabuv uus külmalaine toob muutlikud ilma- ja teeolud

Tallinna Keskkonna- ja Kommunaalamet hoiatab liiklejaid ilmaolude muutumisest pühapäeva õhtutundidel – prognooside kohaselt langeb õhutemperatuur täna õhtuks miinuskraadidesse ning oodata on lörtsi- ja lumesadu, mistõttu tuleb arvestada libeduse ohuga. Järgmisel nädalal püsib temperatuur valdavalt miinuskraadides, lumesajuhood jätkuvad ning teeolud võivad kiiresti muutuda.

Tallinna Keskkonna- ja Kommunaalameti juhataja asetäitja Tarmo Sulg kutsub kõiki liiklejad tähelepanelikkusele ja palub liiklejatel arvestada kiiresti muutuvate ilmastikuoludega. „Autojuhtidel tuleks valida sobiv sõidukiirus ja hoida pikivahet. Sihtkohta jõudmiseks tasub alati varuda piisavalt aega ning alustada sõitu pigem aeglaselt, et jõuaks teeoludega kohaneda. Libeduseohuga tuleb arvestada ka jalakäijatel ja kergliiklejatel,“ sõnas Sulg.

Linna lepingupartneritest tänavapuhastusettevõtted jälgivad operatiivselt ilmastikutingimusi ning on valmisolekus, et tagada libeduse ennetamine ja hooldustsüklite käigus lume ja libeduse tõrje muutuvate ilmastikuolude olukorras.

Ka kinnistuomanikel tuleb olla valmis kõnniteede puhastamiseks. Kinnistu ja sõidutee vahel asuva kõnnitee lumest ja jääst puhastamine ning libedusetõrje on kinnistu või ehitise omaniku korraldada.

Head Uudised GoodNews