1. Avaleht
  2. Koos koroonast üle
  3. TALLINNA LENNUJAAMA INFO I Tallinna Lennujaamast jätkavad lendamist kuus lennukompaniid kaheksasse sihtkohta Euroopas
TALLINNA LENNUJAAMA INFO I Tallinna Lennujaamast jätkavad lendamist kuus lennukompaniid kaheksasse sihtkohta Euroopas

TALLINNA LENNUJAAMA INFO I Tallinna Lennujaamast jätkavad lendamist kuus lennukompaniid kaheksasse sihtkohta Euroopas

Praegu saab Ryanair’iga Berliini, Düsseldorfi, Edinburghi ja Londonisse, kuhu sõidab ka Easyjet. Lufthansa sõidab Frankfurti ja lennufirma Belavia Minskisse. Norwegian sõidab kuni 23. märtsini Oslosse ning Turkish Airlines teatas, et hoiab Tallinna ja Istanbuli lennuliini töös kuni 28. märtsini.

Tallinna Lennujaama juhatuse esimehe Riivo Tuvikese sõnul on need praeguse seisuga sihtkohad, kust saab Eestisse ka tagasi lennata. Lennufirmad on vähendanud nendel liinidel sagedusi, kuid praegu jätkavad veel lendamist.

„Samas soovin kõigile panna südamele, et informatsioon muutub tundidega. Soovitan jälgida lennuplaani lennujaama kodulehel ja olla kontaktis oma reisifirma või lennufirmaga. Mis peamine – mõelge läbi, kas praegu on vaja reisida,“ rääkis Tuvike.

„Praegu räägime liinide ajutisest sulgemisest, liinilendude ajutisest peatamisest ja uute liinide avamise edasilükkamisest. Me oleme igapäevaselt kontaktis lennufirmadega ning oleme igal hetkel valmis taastama lendude teenindamise varasema lennugraafiku alusel,“ kinnitas Tuvike. „Lennujaam jääb avatuks reisijatele ning kauba-, meditsiini- ja eralendudele. Lennujaamana oleme üheks oluliseks väravaks ning meie jaoks on oluline, et eestlased saaksid koju ja siit lahkuda soovivad inimesed mujale Euroopasse.“

Tallinna Lennujaamast saabuvate ja väljuvate reisijate arv on viimase kahe nädala jooksul langenud keskmiselt 19 protsenti. Reisijate arv hakkas langema juba veebruari viimastel nädalatel. “Lõplik kriisi mõju reisijate arvule selgub suve teises pooles, kui loodame juba olla tunnistajaks järjest taastuvatele liinidele ja reisijate arvu kasvule,” lisas Tuvike.

Lennujaam on investeerinud nii oma töötajate kui ka reisijate ohutus tagamisse. Terminali puhastatakse varasemast sagedamini, samuti on reisijatele ja töötajatele tehtud kättesaadavaks täiendaval hulgal desinfitseerimisvahendeid. Reisijate ja töötajate kaitseks on check-in ja lost & found ja infopunkti lettidele paigaldatud ajutised kaitseklaasid.

Head Uudised GoodNews