1. Avaleht
  2. Nõuanded
  3. Tagasi kontorisse! 5 asja, millele sügishooajaks kotti valides mõelda
Tagasi kontorisse! 5 asja, millele sügishooajaks kotti valides mõelda

Tagasi kontorisse! 5 asja, millele sügishooajaks kotti valides mõelda

Pärast suviseid seiklusi ja väljasõite on aeg suunduda tagasi kooli ja kontorisse. Sügisese garderoobi valikul vaata üle, kas lisaks vihmamantlile ja jalanõudele vajab välja vahetamist ka sinu käe- või seljakott. Ilu- ja moeveebi Portail.ee peatoimetaja Aljona Eesmaa toob välja viis asja, millele sel sügishooajal kotti valides mõelda

Mõtle läbi, milleks kotti vaja on

Sellest lähtuvalt saad paika panna koti suuruse ning seeläbi valikut kitsendada. Kui igapäevane kott peab mahutama raskemaid esemeid, on seljakott kahtlemata õigeks valikuks, sest aitab koti raskuse võrdselt õlgadele jaotada. Kui otsid omale aga kotti, kuhu mahutada vaid sülearvuti ja märkmik, tasuks mõelda portfelli, sülearvutikoti või õlakoti peale, kuhu saab tarvilikke esemeid mahutada nii, et need teiste esemetega kokku ei puutuks.

Pööra tähelepanu koti funktsionaalsusele

Sahtlite, vaheseinte ja lukuga taskud aitavad kotisisu paremini organiseerida ning hoida kotis olevaid asju üksteisest eraldatuna. Samuti on tänu organiseeritusele tunduvalt lihtsam vajalikke asju kotist üles leida. Eesootavaks sügishooajaks valmistudes tasub kindlasti pilk peale visata Krunnipea disainipoes müügil olevale kotibrändile BABAU, mille kotid on tehtud vanadest plastpudelitest ning millel on sisse ehitatud lülitiga valgustus, mis teeb koti põhja vajunud väikeste esemete – olgu selleks võtmed või huulepulk – leidmise eriti lihtsaks.

Eelista vastupidavat ja ilmastikukindlat materjali

Kui liigud palju õues, pööra erilist tähelepanu koti materjalile ning eelista pigem vett hülgavast materjalist kotti, et vältida koti sisu märjaks saamist. Vastupidavuse aspektist on kõige paremaks valikuks nahast kott. See näeb üldjuhul ka pärast mitmeid kasutusaastaid välja nagu uus. Erilist tähelepanu tuleks pöörata naha kvaliteedile – pärisnahast kotid võivad olla küll krõbedama hinnasildiga, kuid on tunduvalt vastupidavamad kui kunstnahast kotid. Laia valiku nahast kotte leiad Solarise keskuse Hata Designi poest või Eesti Disaini Majast.

Tunneta koti mugavust

Nii nagu iga riideeseme puhul pane ka kott enne ostmist selga. Koti mugavus on eriti oluline siis, kui oled liikuva elustiiliga. Jalgrattaga liiklemiseks on parim valik seljakott, mis toetab selga ja rühti ning mida on mugav kaasas kanda, aga ka seljakotti tasub enne ostmist selga proovida. Sama reegel kehtib ka õlakottide puhul, mille puhul tuleb veenduda, et kotisang õlale või kaelale liiga ei teeks.

Ära pane värviga puusse

Värvitooni valides mõtle praktiliselt. Kui soovid kotti kombineerida mitmete erinevate riideesemetega, kaldu pigem neutraalsete värvitoonide poole. Klassikaline must kott sobitub üldjuhul kõigega ning ei määrdu niivõrd kiiresti kui teised toonid. Seevastu beežikad, valged ja muud heledad värvitoonid, mis on eelistatumad just suvisel ajal, kipuvad kergemini määrduma. Kui julged katsetada aga erinevaid värve ning soovid oma riietusele silmapaistvat touch’i juurde anda, siis miks mitte soetada algavaks sügiseks tänavu moes olevaid värvitoone – näiteks sinepikollast, Barbie-roosat või särtsakat punast?

Head Uudised GoodNews