1. Avaleht
  2. Nõuanded
  3. Sisekujundaja soovitab: must kodutehnika disainielemendina
Sisekujundaja soovitab: must kodutehnika disainielemendina

Sisekujundaja soovitab: must kodutehnika disainielemendina

Inimesed valivad tihti kodutehnikat hinna, funktsionaalsuse või mõne tehnilise näitaja järgi, kuid tunnustatud Läti sisekujundaja Baiba Prindule-Rence sõnul võib targasti valitud kodutehnika olla ka kauniks disainielemendiks

Mitmeid restorane ja showroome kujundanud ning näiteks kosmeetikabrändiga Madara koostööd teinud Baiba Prindule-Rence soovitab köögi uuenduskuuri käigus modernse ilme saamiseks kasutada tumedat tooni kodutehnikat. “Näiteks must külmik mõjub muidu heledates toonides köögis elegantse ja modernse elemendina, mida tasub kaaluda, kui vana külmik vajab väljavahetamist või kodu põhjalikumat uuenduskuuri.” Läti sisekujundaja jagab soovitusi kodutehnika valikuks ja sisekujundusega sobitamiseks.

Köögi disain peab sobituma ülejäänud korteriga

Tänapäevastes kodudes on tihti köök osa elutoast ning muutunud seeläbi peamiseks kohaks, kus ka külalised aega veedavad. Selle tulemusena on inimesed üha enam hakanud rõhku panema köögidisainile ning püüavad muuta iga kodukoka lemmikpaiga osaks tervest elamisest. Et köök ja elutuba moodustaksid ühtlase terviku, soovitab sisekujundaja tuua mõlemasse ruumi neid ühendavaid detaile. Näiteks heledate seintega kodu seintele võib tuua värvilaike maalide näol või lisada kontrasti mustade elementidega. Elutoas võib selleks olla metalne laud või kapp ning köögis elegantne must külmik.

Musta ja valge harmoonia

Kui soovid muuta köögi atmosfääri või värskendada kodu sisekujundust, siis vali kodutehnika ebastandardsetes toonides. Sisekujundaja peab musta tooni värvide kuningannaks, mis on elegantselt klassikaline valik ning alati moes. Kombineerides musta teiste värvide ja detailidega jätad mulje hästi läbimõeldud trendikast kodusisustusest. Näiteks LG tumedad InstaView külmikud võimaldavad näha selle sisemusse paari koputusega ning tänu vähenenud vajadusele külmiku ust avada on selline stiilne külmik ka äärmiselt energiatõhus. Metallist must külmik toob puidust põrandate ja heledate seintega maalähedasse interjööri modernse ja põhjamaise puudutuse.

Musta kaaslased

Kui oled otsustanud tumeda kodutehnika kasuks, aitavad terviklikku harmooniat luua näiteks sügavrohelised toataimed ja värvilised maalid mõnelt lemmikartistilt. Tulevikus võid lisaks mustale külmikule soetada ka sarnase värvusega rösteri, kiirkeedukannu või mikrolaineahju. Kui kodutehnika on tume, siis tasub näiteks seinad, põrand ja mööbel hoida kauni kontrasti saavutamiseks pigem heledana.

Ammuta inspiratsiooni disaineri mustast, valgest ja rohelistest toonidest pulbitsevast Instagrami kontost.

Head Uudised GoodNews