1. Avaleht
  2. Maailmas
  3. “See viis haaras mind” on praegu Ameerika üks popimaid laule
“See viis haaras mind” on praegu Ameerika üks popimaid laule

“See viis haaras mind” on praegu Ameerika üks popimaid laule

Laulu “See viis haaras mind” teavad kõik, kes Apelsini, kes Jami esituses. Loo originaal oli maailma üks tuntumaid jõululugusid “Feliz Navistad”, mida esitab pime laulja Jose Feliciano.

Kuigi Feliciano on juba 76 aastat vana ja “Feliz Navistad” (hispaania keeles “häid jõule”) pärineb tal aastast 1970, on laul praegu Ameerika edetabelis 11. kohal. Nimelt arvestatakse mitte ainult müüki, vaid ka seda, kui palju laulu netis kuulatakse.

Seetõttu tõusevad jõuluajal tabelisse vanad lood: esikohal on Mariah Carey ja “All I Want For Christmas Is You”, millele järgneb Brenda Lee “Rockin’ Around the Christmas Tree”. Esimene tänavuse aasta laul on alles 3. kohal: Adele ja “Easy On Me”.

11. pole siiski Feliciano versiooni kõrgeim koht – mullu jõudis see 6. kohale. Maailma teiseks kõige olulisemaks muusikaedetabeliks peetakse Ühendkuningriigi oma. Seal elab mehhiklasi vähem ja seal on loo kõrgeim koht 40.

Jõuluesikoht on siiski Ühendkuningriigis oluline. Ametliku jõuluesikohani on mõni päev aega. Edetabelit juhib praegu Ed Sheerani ja Elton Johni “Merry Christmas”, järgnemas Adele, Whami “Last Christmas” ja Mariah.

Head Uudised GoodNews