1. Avaleht
  2. Reis&Puhkus
  3. REIS AHVENAMAALE I Viking Line teeb augustis viis lisareisi Ahvenamaale
REIS AHVENAMAALE I Viking Line teeb augustis viis lisareisi Ahvenamaale

REIS AHVENAMAALE I Viking Line teeb augustis viis lisareisi Ahvenamaale

Suurenenud huvi Ahvenamaa saarestiku vastu sel suvel ajendas Viking Line’i kavandama lisareise augustiks. Lisareiside väljumise kuupäevad on 10., 12., 14., 17. ja 19. august.

Viking Line Eesti juhi Inno Borodenko sõnulon juulis tunda inimeste üha kasvavat huvi Ahvenamaale reisimise vastu ja Viking Line viib Eestist saarestikku arvestatava hulga reisijaid. “Ahvenamaa, millest räägitakse kui ühest maailma kaunimast saarestikust, on Soome maakond, kus kõneldakse valdavalt rootsi keelt. Neil on oma lipp ja oma postmargid, isegi oma veebidomeen .ax.”

Inno Borodenko soovitab Ahvenamaale jääda mitmeks päevaks ning võtta kaasa ka jalgrattad, et kogeda vahetult puutumatut loodust ja tunnetada mereäärsete paikade ajalugu. Märksõnad on pealinn Mariehamn ja sealne merekvartal, kus punase mullaga võõbatud puumajakestes, paadikuurides ja ranna-aitades lihvitakse endisaegseid käsitööoskusi. Kõigile jõukohasel rattaretkel näeb Kastelholmi kindlust, saab maitsta kohalikku Stallhageni õlut, õunamahla-siidrit ning proovida kohalikust kalast ja lambalihast roogi.

Kuni 19. augustini väljub M/S Gabriella kolmapäeva ja reede hommikuti Tallinnast, peatub mõneks tunniks Helsingis ja jätkab siis reisi Ahvenamaa suunas kell 15.30. Esmaspäeva hommikuti saab Tallinnast reisi alustada laevaga Viking XPRS, veeta viis tundi Helsingis ning jätkata pealelõunal Ahvenamaa-reisi Gabriella pardal. Laev jõuab Mariehamni järgmise päeva hommikul kell kaheksa ja asub tagasiteele kell 16.00. Laeval saab broneerida koha autole või jalgrattale.

Lisainfot Ahvenamaa reiside kohta leiab siit.

Head Uudised GoodNews