1. Avaleht
  2. Kingiidee
  3. Ostujuht: TOP5 Lego Duplo komplekti mudilastele
Ostujuht: TOP5 Lego Duplo komplekti mudilastele

Ostujuht: TOP5 Lego Duplo komplekti mudilastele

Sa ilmselt tead, et Lego Duplo nimi tuleb sellest, et tema klotsid on kaks korda suuremad Lego Classicu ja enamuste teiste Lego konstruktorite klotsidest. Aga kas sa seda ka tead, et Lego Duplo klotsidel on maagilised võimed? Need suudavad nimelt iseseisvalt paljuneda ja üle kogu elamise seigelda.

Lisaks annab Lego Duplo ka võime eirata füüsikaseaduseid – terve loss suudab rahulikult püsida ja printsesse ligi meelitada, seistes vaid ühel telliskivil ning luksusauto poseerib uhkelt maja ees, iga ratas aga vaatab ise suunda.

Loomingulisusest ühesõnaga puudu ei tule. Siinkohal tutvustamegi viit vahvat Lego Duplo komplekti, mis eraldi ja kombineerides pakub pisipõnnidele (ja mitte ainult!) palju maagilisi tunde-päevi-kuid ja isegi aastaid.

Lego Duplo: Ookeaniloomad

Lego Duplo Ocean Animals on Lego Duplo sarja alateema, mis keskendub veealustele olenditele ja mereelustikule. Ookeaniloomadega mängimine õpetab lapsi loodust väärtustama ning on lõbus ja hariv viis tutvustada väikestele lastele ookeani imesid ja seal elavaid olendeid.

Foto: K-rauta.ee

Komplektid sisaldavad suuri värvilisi klotse ja nendega ühilduvaid erinevaid mereolendeid, nagu kalad, delfiinid, vaalad, kilpkonnad ja isegi haid.

Lapsed saavad Duplo telliseid kasutada veealuste elupaikade, korallriffide ja fantaasiarikaste ookeanistseenide loomiseks. Samuti annab ookeaniloomade klotse kombineerida kõigi teiste Lego Duplo komplektidega – mänguruumi kui palju!

Lego Duplo: Kosmosesüstiku missioon

Lego Duplo Space Shuttle Mission laseb laste kujutlusvõimel lausa kosmosesse lennata. Kes teab, kes seal abi võib vajada ja millised seiklused ees ootavad? Süstiku saab suure peoga teele saata, erinevaid planeete avastada ja kohalike elanikega tutvuneda.

Foto: K-rauta.ee

Komplekti kuuluvad ka eemaldatavate kiivritega astronaudid, nii saavad lapsed mängida erinevaid kosmosemissioone ja matkida päris-astronautide tegevusi. Lisaks erinevad satelliidid, teleskoobid, stardiplatvorm jne.

Lego Kosmosesüstiku Missioon tutvustab lastele läbi mängu kosmoseuuringute kontseptsiooni ja äratab neis huvi avakosmose vastu.

Lego Duplo: Tuletõrjedepoo ja helikopter

Kui eelmine komplekt saatis lapsed kosmosesse seiklema, siis see Lego Duplo laseb neil päästa kõiki abivajajaid hirmsate tulekahjude käest.

Foto: K-rauta.ee

Lego Duplo tuletõrjedepoo ja helikopteri komplekt võimaldab lastel luua tõelise rollimängu vapratest tuletõrjujatest – mõelda ise välja erinevaid hädaolukordi, tulekahjudele reageerida ja appi söösta, loomulikult kopteri abiga.

Komplekti kuulub ka liikuvate osadega tuletõrjeauto, millelt ei puudu redel ja veevoolik; lisaks säärased vajalikud tarvikud nagu tulekustutid ja tuletõrjehüdrant. Muidugi on olemas ka liugtoru, millega masinani söösta ja topelt ei kärise – tuletõrjehelikopter!

Mängu kaudu õpivad lapsed tundma meeskonnatööd, probleemide lahendamist ja teiste abistamise tähtsust.

Lego Duplo: Lõuna-Ameerika metsloomad

Lego Duplo mitmed seeriad tegelevad just väikelastele loomariigi ja laiemalt looduse mitmekesisuse tutvustamisega. Kui eelnevad sarjad on muuhulgas tegelenud ühes suures talus leiduvate karvaste ja sulelistega või siis viinud lapsed loomaaeda seiklema, siis see komplekt koosneb populaarsetest Lõuna-Ameerika metsloomadest ja nende elupaikadest, nii et lisaks saab tutvust teha ka erinevate Lõuna-Ameerika piirkondade ja taimedega.

Foto: K-rauta.ee

Siin aeleb laiskloom, vehivad ringi pärdikud, alpakale saab pai teha – või hoopis ise alpaka olla, krokodillile ohutult pai teha. Mängulusti väikestele ja suurtele loomasõpradele!

Lego Duplo: Kolm-ühes puuonn

Mida kolm-ühes siinkohal üldse tähendab? Aga seda, et esiteks saab komplektist kokku panna ühe igati suure ja lõbusa mänguala/seikluspargi, kus Lego nukkude või ka teiste pisinukkudega ringi seigelda ja mängida.

Foto: K-rauta.ee

Kui aga mänguilm kisub vihmaseks või tahaks lihtsalt tubasemat tegevust, saab komplekti kokku panna nii, et tulemuseks on suur ja uhke metsamaja (aga ikkagi puu otsas), millega võib siis mängida nagu nukumajaga.

Ja kolmandaks saab ühe suure elamise lahutada mitmeks väiksemaks puu otsas olevaks onniks ja siis teistel külas käia, näiteks läbi Lõuna-Ameerika seiklusrikka džungli, miks ka mitte.

See komplekt on hea valik esimeseks Duploks, kuna see pakub ise hästi palju erinevat tegevust, aga siia on ka väga hea liita juurde teisi mooduleid – kõiksugu metsaloomi, lähedal võib asuda linn, kus on tuletõrjedepoo, haigla jne, tegutseb loomaaed või looduspark, järve ääres aga on rand ja nii mõnigi uhke elumaja.

Kokkuvõtteks

Muuseas, paar väga head aluspinda, millel mängida, on selleks spetsiaalselt mõeldud Lego laud või siis Lego alusplaat, mida saab asetada tavalisele lauale või põrandale – see annab üheltpoolt tasasema aluspinna, nii et klotsid ei kao kuhugi vaiba narmaste vahele, ja teiseks laseb klotse lausa otse lauale kinnitada – see on hea kaitse ka koduloomade ja hajevil vanemate eest!

Peamine on meeles pidada, et Lego Duplo eesmärgiks on panna mängijad naeratama ja naerma ning arendada kujutlusvõimet ja loovust. Nii et tõesti – lase maagia valla, unusta tõsidus, naudi kaost ja mölla koos Duplo ja lastega. Mitte keegi pole mitte kunagi Lego jaoks liiga suur või liiga vana!

Head Uudised GoodNews