1. Avaleht
  2. Huvitav
  3. Open House Tallinn kutsub Lasnamäe, Pirita ja Kopli põnevatesse hoonetesse
Open House Tallinn kutsub Lasnamäe, Pirita ja Kopli põnevatesse hoonetesse

Open House Tallinn kutsub Lasnamäe, Pirita ja Kopli põnevatesse hoonetesse

Sel nädalavahetusel, 10. ja 11. juulil toimuv Open House Tallinn kutsub enam kui 300 ekskursioonile pealinna hoonetesse, kuhu tavapäraselt niisama ei pääse.

Open House Tallinn 2021 produtsendi Aleksander Tali sõnul on arhitektuurisündmuse programmi 35 hoonet läbilõige pealinna linnaruumist: “Tallinna linnapilt on heas mõttes kirju ja seda Open House Tallinna mitmekülgne programm ka rõhutab. Vanalinna rikkaliku ajalooga väärikate hoonete kõrval on uuele elule ärganud või ärkamas terved kvartalid. Nii soovitan nädalavahetuse jooksul astuda läbi Rotermanni kvartalist, kus toimuvad tuurid vastvalminud Ajamajas, ja valmivast Porto Franco piirkonnast.”

“Mitmed põnevad paigad, kuhu nädalavahetusel sisse astuda, asuvad aga hoopis Lasnamäel. Näiteks Koorti tänava kõrgete hoonete katusekorteritesse ehitati 4-meetriste lagedega ateljeesid kunstnikele, kust avab linnale suurepärane vaade. Linnamäe tänava tagaosas asub 1980. aasta lõpus valminud viiekordne 820 autole ehitatud pompöösne garaažikompleks, mis on mõningatele tuttav ka “Sipelgapesa” filmist ning kus tegutsevad täna baar Comandor, spordiklubi, saun, restoranid, remonditöökojad ja isegi loomakliinik,” tutvustab Tali programmi.

Open House Tallinna teevad eriliseks just spetsiaalselt selleks puhuks kokku pandud giidituurid, kuhu panustavad objektiga lähedalt seotud inimesed: arhitektid, ajaloolased, elanikud ja rentnikud. Kõik eesti-, vene- ja inglisekeelsed ekskursioonid on tasuta (v.a registreerimisega tuurid).

Open House Tallinnat korraldab Eesti Arhitektuurikeskus. Toetavad Eesti Kultuurkapital, Tallinna linn, kultuuriministeerium, ABB, Fund Ehitus, Laufen, Ruukki, Thermory ja Velux Eesti.

Open House toimub rohkem kui 40 linnas üle maailma.

Head Uudised GoodNews