1. Avaleht
  2. Huvitav
  3. OLE TEADLIK I Pühadeajal ei tohi tuleohutusse suhtuda ükskõikselt
OLE TEADLIK I Pühadeajal ei tohi tuleohutusse suhtuda ükskõikselt

OLE TEADLIK I Pühadeajal ei tohi tuleohutusse suhtuda ükskõikselt

„Paar nädalat tagasi süütasime kodudes advendiküünlad, seetõttu on vajalik rääkida ohukohtadest, mida lahtine tuli endas kätkeb,“ sõnas Nõmme linnaosavanem Grete Šillis. „Järgides ettevaatusabinõusid saame hubasest jõuluaja valgusest tunda täit rõõmu.“

Pimedal ajal ning eriti enne jõule kasutatakse meeleolu loomiseks palju küünlaid. Seetõttu pani ka Nõmme päästekomando pealik Marek Danilson inimestele südamele, et küünalt süüdates veenduksid nad kas küünlaalus on ikka tulekindel.

„Tihti unustatakse kodukaunistamise käigus ära, et küünalde koht ei ole kardinate ega muude kergesti tuld võtvate materjalide läheduses,“ kinnitas Danilson. „Samasse kategooriasse kuuluvad ka viirukid, millest näiteks kuu aega tagasi sai ühes Tallinna korteris alguses tulekahju, kuna viiruki kuum tuhk süütas magamistoas padja.“

Danilson sõnul ei tohi unustada ka väikeseid lapsi, kes küünla vastu huvi võivad tunda, akna avamisel ootamatult tekkinud tuuleiili, mis kardinasaba leegi sisse viib või ka meie lemmikloomi, kes küünla ümber võivad ajada. „Olgem tähelepanelikud ja ärgem rikkugem küünlatule hubasusest saadavat rõõmu hooletusest lahti pääsenud tulega,“ rõhutas ta.

Kui tunned, et vajad tuleohutustalast nõu, siis kutsu koju päästjad. Nad aitavad ka suitsuanduri paigaldamisega, kui sellega ise hätta jääd. Kodunõustamise saab tellida päästeala infotelefonilt 1524 ja see on tasuta.

Rohkem infot koduse tuleohutuse kohta saab siit ning seda on hea uurida koos lastega.

Head Uudised GoodNews